nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zakelijk schrijven

De beroepsopleiding Zakelijk schrijven op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker bekijk je tientallen thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Marketing en communicatie. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk meteen populaire thuiscursussen en studies van toonaangevende afstandsopleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Zakelijk schrijven! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €376,50 bij NTI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies Zakelijk schrijven februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIZakelijk schrijven12 maanden€376,50Meer informatie
Zakelijk schrijven thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Zakelijk schrijven flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Op deze website kom je in aanraking met veel verschillende cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Marketing en communicatie? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Zakelijk schrijven(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een beroepsopleiding Zakelijk schrijven is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een Zakelijk schrijven thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online met jouw PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Zakelijk schrijven wordt al aangeboden vanaf €376,50 bij het instituut NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? Hierna besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Zakelijk schrijven thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Zakelijk schrijven: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding duurt plusminus 12 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een specifieke Zakelijk schrijven vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een bepaald certificaat. In de folder van de school bekijk je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Inholland. Bovendien kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de scholen beschikken over een Zakelijk schrijven klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online vind je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-zakelijk-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van HBO Inleiding recht tot en met HBO Financieel specialist jaarrekening, en nu dus ook de Zakelijk schrijven zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn wensen en situatie? Bijgaand vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Zakelijk schrijven online versneld volgen is mogelijk vanaf €376,50. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Standaard stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Zakelijk schrijven. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je graag op een professionele manier leren schrijven, zodat je zakelijke boodschap duidelijk gecommuniceerd wordt? Start dan met de cursus Zakelijk schrijven van het NTI. Je leert binnen 10 maanden helder zakelijk schrijven voor verschillende soorten uitingen, zoals een zakelijke brief, direct mailing, persbericht, advertentie of jaarverslag. Tevens krijg je tips en trucs om kort en bondig te schrijven en verrassende binnenkomers te bedenken. Aan het eind van de cursus kun je professioneel en doelgroepgericht schriftelijk communiceren voor de meest voorkomende media.

Daarom kies je voor Zakelijk schrijven van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie