nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie NLP

De beroepsopleiding NLP zelfstandig thuis volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je talloze thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Marketing en communicatie. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande opleiders als Laudius en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis NLP! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €237,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juni 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Aanbieders thuisstudie NLP juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTINLP8 maanden€237,00Meer informatie
Thuiscursus.nlNLP3-6 maanden€389,00Meer informatie
NHANLP5 maanden€249,00Meer informatie
LAUDIUSNLP5 maanden€199,00Meer informatie
NLP op eigen tempo thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding NLP op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website tref je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Marketing en communicatie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie NLP(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding NLP is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een NLP thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken met een smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding NLP is er nu al vanaf €237,00 bij bijvoorbeeld NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige NLP thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus NLP: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De beroepsopleiding kost je ongeveer 8 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een passende NLP vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de folder van de school kun je terecht voor de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als Fontys dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool E3. Tevens levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven faciliteren ook een NLP klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem kan men ook terecht voor oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, webinars, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-nlp

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van Persoonlijkheidstraining tot een opleiding als HBO Energieprestaties en duurzaamheid, en nu dus ook de NLP zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn privé situatie? In het volgende overzicht vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie NLP online versneld volgen is haalbaar rond de €237,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding NLP. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Hoe werken onze waarnemeningen, gedachtes, gevoelens en gedragingen? Dat leer je in de leerzame NTI opleiding NLP (neurolinguïstisch programmeren). Tijdens deze boeiende opleiding NLP krijg je feedback over je wijze van communiceren en het effect hiervan. Succesvolle communicatie is aan te leren, het versterkt je relatie met mensen en het vergroot het vertrouwen in jezelf. Met de opleiding NLP van krijg je nu de kans om een coach voor jezelf en voor anderen te worden! Deze praktijkgerichte opleiding geeft je inzicht in de belangrijkste aspecten van communicatie, met anderen maar ook met jezelf.

Daarom kies je voor NLP van het NTI:

 • Lesmateriaal geschreven door de NLP Master trainers van de NAvP
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie