nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bedrijfscounseling

De beroepsopleiding Bedrijfscounseling digitaal volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker lees je alles over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Psychologie en counselling. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk gemakkelijk goede opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsaanbieders als NCOI en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Bedrijfscounseling! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €1704,00 via NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Bedrijfscounseling februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBedrijfscounseling24 maanden€1704,00Meer informatie
Bedrijfscounseling zelf thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Bedrijfscounseling flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website tref je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Psychologie en counselling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Bedrijfscounseling(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Bedrijfscounseling regel je razendsnel online. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Bedrijfscounseling thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Bedrijfscounseling kan men aanschaffen vanaf €1704,00 via NTI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? Hieronder bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Bedrijfscounseling thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Bedrijfscounseling: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding heeft een studietijd van plusminus 24 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een passende Bedrijfscounseling vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina vind je extra info omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool Inholland. Bovendien kan je ook rekenen op een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Bedrijfscounseling klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier bekijk je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-bedrijfscounseling

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan MBO ICT tot een studie als Associate degree Retailmanagement, en uiteraard ook de Bedrijfscounseling zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Bedrijfscounseling online volgen kan al vanaf €1704,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke kosten mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Bedrijfscounseling. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Is het je ambitie om mensen te helpen en te ondersteunen die langdurig ziek zijn en daardoor niet werkzaam kunnen zijn? Start dan met de praktijkgerichte opleiding Bedrijfscounseling bij NTI! Je volgt maar liefst 6 praktijkdagen, waarbij je in de praktijk leert hoe je het beste patiënten te woord kunt staan en kunt coachen en begeleiden. De theorie geeft je een stevige basis over wat counseling is en welke tools gebruikt worden binnen de counseling. Haal binnen 12 maanden je diploma en ga aan de slag als professioneel bedrijfscounselor!

Daarom kies je voor Bedrijfscounseling van het NTI:

 • Bepaal je eigen studietempo
 • 6 gratis praktijkdagen
 • Uitstekende begeleiding
 • Diploma van Stichting Counselling Nederland
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie