nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bedrijfskunde met Recht

De beroepsopleiding Bedrijfskunde met Recht flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker bekijk je goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Management. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk meteen kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van Hollandse scholen als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Bedrijfskunde met Recht! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €649,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Volop feedback van je docent.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Alle thuisstudies Bedrijfskunde met Recht februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABedrijfskunde met Recht12 maanden€649,00Meer informatie
Bedrijfskunde met Recht online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Bedrijfskunde met Recht flexibel vanuit huis starten

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Management? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Bedrijfskunde met Recht. Met deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Bedrijfskunde met Recht is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Bedrijfskunde met Recht thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Bedrijfskunde met Recht volg je al vanaf €649,00 via het instituut NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Bedrijfskunde met Recht thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Bedrijfskunde met Recht: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 12 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een dergelijke Bedrijfskunde met Recht vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school bekijk je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld HBO Da Vinci Drechtsteden. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene opleidershebben ook een Bedrijfskunde met Recht klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-bedrijfskunde-met-recht

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Bedrijfscounseling t/m Vakopleiding Manicure, en tegenwoordig dus ook de Bedrijfskunde met Recht zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn aspiraties? Onderstaand lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren (thuis & klassikaal)
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Bedrijfskunde met Recht online versneld volgen is haalbaar rond de €649,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Bedrijfskunde met Recht. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Alles weten over rechten en plichten? Volg de opleiding Bedrijfskunde met Recht op HBO-niveauKan een besloten vennootschap fuseren met een coöperatie? Mag je zonder sociaal plan 25 procent van je personeel ontslaan? Wat is de juridische status van een sideletter? Bedrijven hebben managers nodig met kennis van juridische zaken. Of het nu gaat om bedrijven die op de Nederlandse markt opereren of bedrijven die internationaal werken, of het nu gaat om kleine ondernemingen of beursgenoteerde multinationals: managers met kennis van zaken leiden bedrijven. Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde met recht, maar heb je onvoldoende basiskennis? Schrijf je dan in voor deze opleiding Bedrijfskunde met Recht op HBO-niveau. Gedurende twaalf maanden maak je kennis met het vakgebied bedrijfskunde en recht waaronder algemeen management en bedrijfsvoering, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en sociale zekerheid. De nadruk ligt op de juridische aspecten van een bedrijf. Volgens het gezegde is er een verschil tussen recht hebben en recht krijgen. Met juridische kennis versterk je de mogelijkheden om je recht te krijgen. Meer weten over de rechten en plichten van werkgevers en werknemers? Welke stappen je zet bij arbeidsconflicten? Hoe je ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voorkomt? Waar je op moet letten bij een fusieovereenkomst? Je leert het tijdens de opleiding Bedrijfskunde met Recht.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie