nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bedrijfsleider

De beroepsopleiding Bedrijfsleider digitaal volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker bekijk je de beste thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Management. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk eenvoudig professionele thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsaanbieders als Fontys en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Bedrijfsleider! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €299,00 via NHA.

 • Super efficiënt studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Bedrijfsleider februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABedrijfsleider6 maanden€299,00Meer informatie
Bedrijfsleider op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Bedrijfsleider thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Management? Een goede optie is de online thuisstudie Bedrijfsleider. Met deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Bedrijfsleider is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Bedrijfsleider thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken op jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Bedrijfsleider kun je al volgen vanaf €299,00 bij het instituut NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Bedrijfsleider thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Bedrijfsleider: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een bepaalde Bedrijfsleider vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding vind je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere aanbieders faciliteren ook een Bedrijfsleider klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dat portaal raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-bedrijfsleider

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld Tuinarchitectuur tot HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO, en nu dus ook de Bedrijfsleider zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie Bedrijfsleider online volgen kan al vanaf €299,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Niet vergeten: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Bedrijfsleider. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding Bedrijfsleider Je bent graag?in charge?? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden en je bent klaar voor de rol van bedrijfsleider. Volg de beroepsopleiding Bedrijfsleider en grijp deze kans met beide handen aan. Als bedrijfsleider draai je mee in de leiding van een bedrijf. Je bent onderdeel van het managementteam of je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in een vestiging van een groot bedrijf. Kennis&vaardigheden Wat moet je allemaal weten om de functie van bedrijfsleider te vervullen? Of heb je vooral (management)vaardigheden nodig? Als manager of bedrijfsleider heb je naast leidinggevende capaciteiten ook inzicht nodig in verschillende randgebieden zoals organisatiekunde, marketing en personeelsbeleid. In de opleiding tot bedrijfsleider verwerf je kennis over vakgebieden waar je mee in aanraking komt. Een bedrijf managen Een afdeling managen of een filiaal leiden: je werkt vooral met mensen. Je stuurt mensen aan. Inzicht in menselijk gedrag is onontbeerlijk. Je mensenkennis breid je uit tijdens de lessen bedrijfspsychologie. MT-leden hebben niet alleen een goed inzicht in menselijke processen. Ze beheersen ook diverse gesprekstechnieken. Je oefent ermee in je opleiding. Je ontwikkelt je nog verder: je krijgt ook financieel inzicht. Na de opleiding weet je hoe je omzetresultaten analyseert en hoe je een nieuw initiatief financiert. Bedrijfsleider worden? Ontwikkel je tot allround medewerker met leidinggevende vaardigheden en behaal binnen 6 maanden het instituutsdiploma. Na deze beroepsopleiding kun je aan de slag als bedrijfsleider.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie