nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bedrijfsorganisatie

De beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je erkende thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Management. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen kwalitatieve thuisopleidingen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Bedrijfsorganisatie! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €299,00 bij een opleider als NHA.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Bedrijfsorganisatie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABedrijfsorganisatie6 maanden€299,00Meer informatie
Bedrijfsorganisatie op eigen tempo thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Bedrijfsorganisatie vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website check & vergelijk je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Management? Een goede optie is de online thuisstudie Bedrijfsorganisatie(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Bedrijfsorganisatie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken met een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Bedrijfsorganisatie kan men aanschaffen vanaf €299,00 bij NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? Hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Bedrijfsorganisatie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Bedrijfsorganisatie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding duurt gemiddeld 6 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante Bedrijfsorganisatie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school bekijk je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen zoals o.a. NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Leiden. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste onderwijsinstellingen bieden ook een Bedrijfsorganisatie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar vind je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving tref je zaken als het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-bedrijfsorganisatie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van (Auto)biografie schrijven t/m VMBO Scheikunde, en uiteraard ook de Bedrijfsorganisatie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: 10% vroegboekkorting bij inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Bedrijfsorganisatie online versneld volgen kan voor een bedrag van €299,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze posten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Bedrijfsorganisatie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Doorzie dynamieken in organisaties. Volg de cursus Bedrijfsorganisatie Stel: een bedrijf bestaat nog maar 8 jaar en is inmiddels een wereldwijd succes. Natuurlijk, het platform hanteert een geniaal concept. Maar welke bedrijfsorganisatorische factoren dragen bij aan de sterke positie? Volg de cursus Bedrijfsorganisatie en je geeft zelf de antwoorden. Naarmate een bedrijf groeit, komen er meer functies, teams en afdelingen bij. Soms zelfs complete divisies. De bedrijfsonderdelen zijn net puzzelstukjes. En met iedere verandering, verandert de puzzel. Helicopterview Hoe houd je overzicht op alle bedrijfsonderdelen? Hoe bestuur je een conglomeraat? Met een bedrijf dat wild om zich heen marktaandeel opslokt bijvoorbeeld. Als je niet oplet, ontstaat er al snel een lappendeken van afdelingen en vestigingen. Strak stroomlijnen Hoe voorkom je dat er steeds een afdeling ergens op?geplakt? wordt? Hoe leid je natuurlijke, organische ontwikkeling en groei in goede banen? Hoe maak je van de organisatie een constructief bouwwerk? Hoe organisaties ontstaan, in elkaar steken en zich verder ontwikkelen leer je in de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie. Reorganisatie leiden Ook ontdek je welke krachtenvelden een organisatie heeft en hoe je een reorganisatie leidt. Je zoomt in op verschillende organisatiestructuren en bedrijfsculturen. Je verdiept je in het beroemde model van Mintzberg. En je kent straks de voor- en nadelen van diverse organisatievormen. Verdiepen Ook raak je thuis in vakgebieden als marketing, timemanagement, personeelsbeleid, leidinggeven en milieubeleid. De opleiding is ideaal als je jezelf breed wilt ontwikkelen en spanningsvelden binnen een organisatie in de juiste context wilt plaatsen. Ook voor mensen die van organisatieadvies hun werk willen maken of een reorganisatie willen doorvoeren is de opleiding zeer geschikt. Processen doorgronden Hoe het werk is georganiseerd en hoe het nóg efficiënter kan? Inzicht in bedrijfs- en werkprocessen is een must. Leer organisaties en bijbehorende processen doorgronden als een echte pro. Investeer ongeveer 6 maanden tijd en volg de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie