nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bestuurlijke Informatievoorziening

De beroepsopleiding Bestuurlijke Informatievoorziening comfortabel vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker bekijk je toonaangevende thuisstudies en cursussen in de categorie Administratie. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Bestuurlijke Informatievoorziening! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €199,00 via NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Bestuurlijke Informatievoorziening februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABestuurlijke Informatievoorziening (BIV)3 maanden€199,00Meer informatie
Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) zelf thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Bestuurlijke Informatievoorziening thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek vergelijk je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met je werk, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een beroepsopleiding Bestuurlijke Informatievoorziening gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Bestuurlijke Informatievoorziening thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) is er nu al vanaf €199,00 via het instituut NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Bestuurlijke Informatievoorziening: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in grofweg 3 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een matchende Bestuurlijke Informatievoorziening vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder achterhaal je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Friesland College. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse instanties hebben ze mogelijkheid voor een Bestuurlijke Informatievoorziening klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem tref je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-bestuurlijke-informatievoorziening

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van Inleiding machine learning tot een opleiding als Sportvoeding, en dus ook de Bestuurlijke Informatievoorziening zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) online versneld volgen kost om en nabij de €199,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke elementen kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Bestuurlijke Informatievoorziening. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Haal in 3 maanden het certificaat Bestuurlijke Informatievoorziening Ben je na het behalen van je MBA nog niet uitgeleerd? Dan is de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) een goed vervolg. In slechts drie maanden behaal je dit waardevolle certificaat. Het certificaat geeft blijk van jouw financiële vakmanschap. De kwaliteit van financiële rapportages De leiding van een organisatie steunt op kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening. Leer in de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening hoe je als financieel manager betrouwbare en gecontroleerde informatie levert. In de praktijkgerichte lessen komen de belangrijkste administratieve processen (nogmaals) aan bod. Voor het bestuderen van de stof is het handig dat je bekend bent met de meest gebruikte automatiseringsbegrippen. Managementrapportage en automatisering In rap tempo automatiseren organisaties hun informatievoorziening en financiële administratie. Maar niet alle organisaties benutten automatisering op dezelfde manier en in dezelfde mate. In de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening leer je als financieel manager de ins en outs kennen. Belangrijke vragen zijn: Hoe weet je of de interne controle voldoet? Hoe houd je zicht op goederen- en geldstromen? Hoe borg je de betrouwbaarheid van (geautomatiseerde) processen? Officieel erkend managementdiploma De cursus Bestuurlijke informatievoorziening leidt je op voor een officieel erkend certificaat dat je behaalt bij de Associatie voor Examinering. Geef je carrière een boost en volg de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie