nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bestuursprocesrecht

De beroepsopleiding Bestuursprocesrecht thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij onze vergelijker kom je in aanraking met talloze thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Rechten. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk simpel en snel kwalitatieve thuisopleidingen van Hollandse instellingen als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Bestuursprocesrecht! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €399,00 bij NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies Bestuursprocesrecht februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABestuursprocesrecht2 maanden€399,00Meer informatie
Bestuursprocesrecht digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Bestuursprocesrecht voordelig vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website vergelijk je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Rechten? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Bestuursprocesrecht(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een beroepsopleiding Bestuursprocesrecht gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven Bestuursprocesrecht thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken met een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Bestuursprocesrecht is er al vanaf €399,00 via het instituut NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Hollanders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Bestuursprocesrecht thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Bestuursprocesrecht: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 2 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een matchende Bestuursprocesrecht vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina lees je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Saxion Next. Daarnaast kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijs-bedrijven beschikken over een Bestuursprocesrecht klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-bestuursprocesrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Van Pedicure tot bijvoorbeeld HBO Inleiding SJD, en dus ook de Bestuursprocesrecht zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Bestuursprocesrecht online versneld volgen kan voor een bedrag van €399,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante zaken kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Bestuursprocesrecht. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Hoe beschermt de overheid burgers? Volg de cursus Bestuursprocesrecht op HBO-niveauHoe beschermt de overheid de burger tegen… de overheid? Welke vormen van toezicht zijn er? Op welke manieren maken burgers bezwaar tegen besluiten van de overheid? Hoe werkt een beroepsprocedure? Antwoord op deze vragen krijg je in de cursus Bestuursprocesrecht. Bestuursorganen die rechten van burgers of bedrijven aantasten? Is er dan rechtsbescherming? Ja. Is het daarvoor noodzakelijk een advocaat in te schakelen? Moet je dan een beroep doen op de Algemene wet bestuursrecht? Volg de cursus en je weet wat het recht is van burgers. Werk je bij de overheid? Dan biedt de cursus Bestuursprocesrecht inzicht in de rechten en plichten van de overheid. Is die kennis alleen relevant voor de overheid? Nee, natuurlijk niet. Alle bedrijven en organisaties hebben in meer of mindere mate te maken met de overheid. Korte cursus Bestuursprocesrecht Volg een juridische cursus en vergroot je kennis. Leer in twee maanden de essentie van het bestuursprocesrecht kennen: van milieurecht tot omgevingsrecht en van bezwaarprocedures tot toezichthouders. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: bestuursorganen; vormen van toezicht. Kennis verfijnen met een cursus Bestuursprocesrecht Als jurist kennis en vaardigheden verdiepen? Wil je werken bij de overheid met meer kennis van zaken? Een opstap maken naar een volgende functie? Volg de cursus Bestuursprocesrecht.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie