nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bierbrevet

De beroepsopleiding Bierbrevet zelfstandig thuis volgen? Met onze vergelijker lees je alles over een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Horeca en evenementen. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken direct de beste studies en thuiscursussen van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Bierbrevet! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €219,00 bij een opleider als NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijk thuisstudies Bierbrevet februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABierbrevet3 maanden€219,00Meer informatie
Bierbrevet digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Bierbrevet thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker check & vergelijk je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Horeca en evenementen? Een goede optie is de online thuisstudie Bierbrevet. Met deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Bierbrevet kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Bierbrevet thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken met jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Bierbrevet volg je al vanaf €219,00 via bijvoorbeeld NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Onderstaand bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Bierbrevet thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Bierbrevet: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in gemiddeld 3 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een passende Bierbrevet vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina tref je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Mediacollege Amsterdam. Mogelijk levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijs-bedrijven hebben ook een Bierbrevet klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek check je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, oefenexamens, video’s, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-bierbrevet

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Post-bachelor Business process management tot aan Intercedent, en dus ook de Bierbrevet zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? Hieronder behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Bierbrevet online versneld volgen is haalbaar rond de €219,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingwaarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject een meerwaarde is voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Bierbrevet. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Word een echte bierkenner met de cursus Bierbrevet Van Heineken tot Wieckse Witte, Slobberbock, Jupiler, La Trappe of Bitburger? Geniet je graag van een goed glas bier en wil je meer weten over deze geliefde drank? Of werk je in de horeca en wil je klanten beter kunnen adviseren? Met deze biercursus word je een ware bierspecialist. Voordat je een pilsje geserveerd krijgt, is er heel wat aan voorafgegaan. Net als een piloot die een vliegbrevet haalt, kun je ook het bierbrevet halen. Groot verschil met een piloot is dat je beroepshalve wél mag drinken? Het boeiende proces van bier brouwen komt uitgebreid aan bod in de cursus Bierbrevet. Maar ook de verschillende grondstoffen en productiemethoden komen aan de orde. Europese biersoorten In de cursus Bierbrevet maak je een wereldreis langs diverse bieren. Je leert over de geschiedenis van bier en je maakt kennis met de verschillende bierlanden. Via Nederlandse merken als Heineken, Amstel en Bavaria, kom je bij de Belgische trappisten en abdijbieren. Je ontdekt de pubcultuur van Groot-Brittannië en de biersoorten van bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Denemarken en Tsjechië. De cursus SDEN3 Bierbrevet is zeer professioneel opgezet. Stap voor stap groei je uit tot een ware bierkenner. Je leert hoe je hoort te proeven, hoe je smaken kunt herkennen en hoe je passende bier-spijscombinaties kunt maken. Zelf brouwen? Ook de meer serieuze zaken komen in de cursus Bierbrevet voorbij. Je leert over de Europese wetgeving en over opslag en verkoop van bier. Daarnaast is er aandacht voor het effect van alcohol op de gezondheid en leer je meer over verantwoord alcoholgebruik. Zelf bier brouwen? Ook dat komt aan bod in de cursus Bierbrevet. Bierproeverijen Na de cursus Bierbrevet mag je jezelf een echte bierkenner noemen. Je zult de smaak van het goudgele drankje nog beter weten te waarderen. Met de opgedane kennis kun je leuke bierproeverijen organiseren en weet je voor dinertjes uitstekend bijpassend bier te kopen. Werk je in de horeca of in een slijterij, dan kun je met jouw kennis je klanten goed adviseren. Wil je na de biercursus examen doen bij de Wijnacademie? In de lesstof vind je oefenopgaven om je daarop voor te bereiden. Een bierkenner worden? Behaal het bierbrevet en trakteer jezelf op de beste kennis op biergebied. Proost.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie