nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bouwkunde

De beroepsopleiding Bouwkunde op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker bekijk je goed aangeschreven thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Makelaardij en financiële dienstverlening. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk zonder problemen professionele thuisstudies van vooraanstaande opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Bouwkunde! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €249,00 bij NHA.

 • Goed te combineren met werk.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Bouwkunde februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABouwkunde6 maanden€249,00Meer informatie
Bouwkunde digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Bouwkunde flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website check & vergelijk je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Makelaardij en financiële dienstverlening? Een goede optie is de online thuisstudie Bouwkunde. Met deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met een drukke baan, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Bouwkunde is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een Bouwkunde thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie open je gewoon via internet op jouw tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Bouwkunde kun je al volgen vanaf €249,00 bij NHA. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hierna beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Bouwkunde thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Bouwkunde: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in grofweg 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een dergelijke Bouwkunde vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding tref je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC A12. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene scholen hebben ook een Bouwkunde klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-bouwkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van Webredacteur tot aan Medewerker administratiekantoor, en tegenwoordig dus ook de Bouwkunde zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn situatie? In het volgende overzicht beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Bouwkunde online versneld volgen doe je vanaf €249,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Bouwkunde. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Bouw, verbouw, koop of verkoop een huisVan uitbouw tot een vergunningaanvraag voor een nieuwbouwwoning: makelaars en ambtenaren moeten bouwkundige kennis hebben, dat hoort bij het werk. Bijvoorbeeld bij beschrijvingen en vergunningaanvragen beoordelen. Maar hoe staat het met jouw bouwkundige kennis? Een vergunning voor een opbouw, een dakkapel plaatsen, een schuur bouwen of een huis verkopen onder de noemer?opknapper?: in de opleiding Bouwkunde leer je wat bouwkunde is, wat bouwkundige eisen inhouden, hoe je tekeningen leest en hoe je de kennis toepast in de praktijk. En meer. Verbouwen of zelf een nieuw huis bouwen? Bouwkundige kennis is een must. Laat je niets door anderen wijsmaken. Je weet wat de eisen zijn en je kunt de kwaliteit van geleverd werk beoordelen. Gelijkwaardige gesprekspartner Na de cursus Bouwkunde praat je met meer kennis van zaken met aannemers, potentiële kopers en verkopers. Je weet waar je op moet letten bij offertes en mensen luisteren aandachtig naar je. Je leert ook technische omschrijvingen (bestek) en bouwtekeningen op een juiste manier lezen. Direct toepassen Leren is doen. Dat geldt in het bijzonder voor de bouwwereld. Tijdens de opleiding Bouwkunde pas je de opgedane kennis direct toe. Aan de slag als ondernemer? Volg de cursus Bouwkunde en benut volop mogelijkheden om opgedane kennis en vaardigheden commercieel toe te passen. Inclusief productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen Duidelijke productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen verrijken de heldere lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Je kunt na het volgen van deze opleiding eventueel examen afleggen voor de erkende SVM NIVO Verklaring Bouwkunde waarmee je jouw bouwkundige kennis aantoont. Bovendien biedt deze verklaring een uitstekende basis voor de opleiding Makelaar van NHA. Dit zeer praktijkgerichte studiepakket is een echte aanrader en wordt beschouwd alséén van de beste opleidingen Bouwkunde van Nederland!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie