nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Taxichauffeur

De beroepsopleiding Taxichauffeur op afstand volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies tref je toonaangevende thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Logistiek en vervoer. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk moeiteloos veel gekozen opleidingen en thuisstudies van erkende scholen als Laudius en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Taxichauffeur! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €169,00 bij NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies Taxichauffeur februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHATaxichauffeur (CCV)3 maanden€169,00Meer informatie
Taxichauffeur (CCV) online vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Taxichauffeur op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website kom je in aanraking met een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Logistiek en vervoer? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Taxichauffeur (CCV)(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een beroepsopleiding Taxichauffeur kan moeiteloos via internet. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief Taxichauffeur thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Taxichauffeur (CCV) is er al vanaf €169,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hierna vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Taxichauffeur (CCV) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Taxichauffeur: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 3 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante Taxichauffeur vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina bekijk je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Stenden Hogeschool. Verder levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijs-bedrijven hebben ook een Taxichauffeur klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-taxichauffeur

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van HBO Inleiding in de verpleegkunde tot aan VWO Wiskunde C, en dus ook de Taxichauffeur zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn ambities? Onderstaand lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Taxichauffeur (CCV) online volgen kan al vanaf €169,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende posten kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingwaar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Taxichauffeur. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Mensen professioneel vervoeren met een taxi? Volg de opleiding Taxichauffeur (CCV) Vrijheid. Altijd onderweg. Altijd ergens zijn. Behalve op kantoor. En je spreekt ook nog eens interessante mensen. Als taxichauffeur heeft elke nieuwe dag nieuwe verrassingen voor je in petto. Volg de beroepsopleiding Taxichauffeur en zet de eerste stap om dit mooie beroep uit te oefenen. Om Taxichauffeur te worden, zowel fulltime als parttime, moet het wettelijk verplichte CCV-examen voor taxichauffeurs worden afgelegd. Het erkende diploma dat behaald kan worden, is nodig om de verplichte chauffeurskaart te verkrijgen. Deze chauffeurskaart kan worden aangevraagd bij het KIWA-register (www.kiwa.nl). Deze opleiding Taxichauffeur leidt je op voor het theoriedeel. Tijdens de opleiding krijg je antwoord op vragen als: Hoe los ik een storing op? Wat moet ik na elke rit registreren? Wat doe je als een boze klant steeds bozer wordt? Een goede omgang met klanten is belangrijk. Inzicht in wat mensen beweegt komt goed van pas. Je vult bestaande mensenkennis aan met de verschillende psychologische tips die je krijgt aangereikt in deze beroepsopleiding. In de opleiding behandel je ook onderwerpen als: wet- en regelgeving; communicatie- en boordcomputer; ongevallen en calamiteiten. En wat doe je als de navigatie onverhoopt uitvalt? Dan is het handig als je zelf al over behoorlijk wat topografische kennis beschikt. In de opleiding oefen je ook met woonplaatsen en adressen. Je topografiekennis benut je ook bij het bepalen van routes en rijtijden. Start als taxichauffeur Stoom jezelf klaar en zet de eerste stap als gediplomeerd taxichauffeur. Volg de opleiding Taxichauffeur (CCV).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie