nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Casemanagement

De beroepsopleiding Casemanagement op afstand volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker ontdek je alle erkende thuisstudies en cursussen in de categorie Sociaal en pedagogisch werk. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisstudies van Nederlandse opleiders als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Casemanagement! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €459,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Online account met studieplanning.
 • Professionele docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 voordelig geprijsd.

Overzicht thuisstudies Casemanagement juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACasemanagement6 maanden€459,00Meer informatie
Casemanagement digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Casemanagement flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek check & vergelijk je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Casemanagement. Met deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een beroepsopleiding Casemanagement is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en examens maken. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Casemanagement thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Casemanagement wordt al aangeboden vanaf €459,00 bij bijvoorbeeld NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Casemanagement thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Casemanagement: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Casemanagement vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids vind je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als bijv. LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Driestar Hogeschool. Tevens kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere aanbieders faciliteren ook een Casemanagement klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je alles voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem tref je zaken als video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-casemanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Post HBO Filosofie tot en met Gezondheidscoach, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Casemanagement zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: All-inclusive prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Casemanagement online versneld volgen kost om en nabij de €459,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke producten kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is van belang voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Casemanagement. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Succesvol aan de slag als Casemanager? Volg de opleiding CasemanagementWil jij kennis opdoen over het vak Casemanagement of aan de slag als casemanager en bemiddelen tussen hulpvragers, hun sociale netwerk en professionals? Dan is de cursus Casemanagementécht iets voor jou! De praktijkgerichte cursus Casemanagement biedt jou alle kennis en handvaten die nodig zijn, om als sociaal professional effectief aan de slag te kunnen binnen het werkveld. Casemanager Als casemanager realiseer en organiseer je samen met hulpvragers de dienst- en hulpverlening bij ingewikkelde en langdurige problemen. Dit sluit naadloos aan op de ontwikkelingen die zich momenteel voordoen in het sociale domein en de stijgende vraag naar casemanagers. Casemanagement is een methodiek voor integrale en interdisciplinaire hulpverlening, waarin de samenwerking tussen verschillende beroepsgroepen centraal staat. Deze methodiek kan bijdragen aan jouw empowerment als (aankomend) sociaal werker, zodat je ook beter toegerust bent om hulpvragers en burgers te empoweren. Praktijkgerichte aanpak De cursus Casemanagement biedt jou kaders, inzichten en hulpmiddelen om zowel met de hulpvragers, hun omgeving en andere professionals integraal samen te werken. Je ontwikkelt tijdens de cursus Casemanagement alle vaardigheden die nodig zijn om als casemanager aan de slag te gaan. Deze vaardigheden zijn onder andere: onderhandelen, aansluiten bij de persoon-in-context, onderzoek doen naar de hulpvraag, een hulpverleningsplan maken, de teamcohesie bevorderen, samenwerken met andere disciplines, monitoren en evalueren. De theorie die je opdoet tijdens de cursus Casemanagement kun je dan ook meteen toepassen in de praktijk. Tijdens de cursus Casemanagement leer je methodisch handelen op basis van kennis, kunde en visie. Deze visie is jouw visie op hulpverlening en hoe jij je als hulpverlener verhoudt tot hulpvragers en instellingen en organisaties. Als casemanager begeleid en ondersteun je hulpvragers om zelf de greep op hun leven terug te krijgen en ga je uit van de behoeften die zij zelf aangeven. Voor wie? De cursus Casemanagement is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het vak Casemanagement of aan de slag wil als casemanager. Iedereen die in het sociale domein werkt met hulpvragers, zoals in een sociaal team, kan namelijk casemanager zijn. Daarvoor is niet een bepaalde opleiding of functie te noemen. Het gaat erom dat diegene optreedt als casemanager, die het beste met de hulpvrager kan samenwerken. Na afronding van de cursus Casemanagement bezit jij de kennis die nodig is om als professional effectief te bemiddelen tussen hulpvragers, sociale netwerken, instellingen en organisaties. Met de cursus Casemanagement van NHA geef jij jouw carrière als sociaal professional een extra verdieping.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie