nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Mode Adviseur

De beroepsopleiding Mode Adviseur thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker ontdek je goed aangeschreven thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Commercieel. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig professionele thuiscursussen en studies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Mode Adviseur! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €289,00 via NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juni 2024 voordelig geprijsd.

Opleiders thuisstudie Mode Adviseur juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAMode Adviseur6 maanden€289,00Meer informatie
Mode Adviseur online vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Mode Adviseur op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker check je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Commercieel? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Mode Adviseur. Met deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Mode Adviseur regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelf krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Mode Adviseur thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Wel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Mode Adviseur wordt al aangeboden vanaf €289,00 bij bijvoorbeeld NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Mode Adviseur thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Mode Adviseur: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een relevante Mode Adviseur vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school achterhaal je de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders zoals o.a. Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals C I B A P. Ook levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de opleidershebben ook een Mode Adviseur klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, video’s, oefeningen, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-mode-adviseur

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van HBO Privacy management tot bijvoorbeeld Gitaar, en tegenwoordig dus ook de Mode Adviseur zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? Onderstaand vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Mode Adviseur online volgen kan al vanaf €289,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie waarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Mode Adviseur. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een fijne baan in de modebranche met de cursus Modeadviseur? Staat je goed Wat is in de mode, wat niet? Heb je modegevoel en wil daarmee aan de slag? Bij voorkeur ook nog beroepsmatig? Maak van je hobby je beroep en volg de cursus Mode Adviseur. Ook wanneer je al in een kledingzaak werkt, is deze opleiding een aanrader en een waardevolle aanvulling op je cv. In Nederland werken meer dan 100.000 mensen in de modebranche. Binnen deze sector is er veel vraag naar goed opgeleid personeel. Met de cursus Mode Adviseur til je jouw kennis en vaardigheden naar een hoger plan en heb je een goede kans op een baan die bij je past en volledig aansluit op de interesse die je in mode hebt. Heb je al een baan in een kledingwinkel? Dan is de cursus een goede manier om je kennis weer eens op te frissen. Onthoud: meer kennis van zaken betekent automatisch ook meer plezier en succes in je werk. Je kunt klanten beter adviseren en bouwen aan een plezierige en langdurige relatie. Dat je daarmee de kassa ook nog eens extra laat rinkelen? dat is mooi meegenomen. Ontwerpers en modehuizen Het werk van een modeadviseur varieert nog sneller dan de beurskoersen op Wall Street. De verschillende aspecten waar je dagelijks mee te maken krijgt, komen in de cursus Mode Adviseur uitgebreid aan bod. De lesstof is volledig praktijkgericht en ontwikkeld aan de hand van adviezen van de beste deskundigen uit de modebranche. Je leert over ontwerpers, over de geschiedenis van mode, merken en modehuizen en over het productieproces van kleding. Je maakt kennis met verkooptechnieken en ontdekt hoe je klanten gericht en goed kunt adviseren en eventuele klachten daadkrachtig en naar alle tevredenheid oplost. Kleuradvies In de praktijkgerichte cursus is er veel aandacht voor product- en assortimentskennis. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: pasvormen en maten; materialen; etikettering; kleur, kleurencirkel en kleurenpaspoort; kleding voor de vrouw; kleding voor de man; kleding voor kinderen; jeans. Over alle vereiste kennis beschikken voor een succesvolle loopbaan in de modebranche? Kies voor de cursus Modeadviseur en til je modekennis en?inzicht naar een nog hoger niveau.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie