nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Inkoopmanager

De beroepsopleiding Inkoopmanager zelfstandig vanuit huis volgen? Via www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je de beste thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Commercieel. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk simpel en snel veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van erkende opleiders als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Inkoopmanager! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €399,00 bij onder andere NHA.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Inkoopmanager juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAInkoopmanager2 maanden€399,00Meer informatie
Inkoopmanager digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Inkoopmanager thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site komt dan om de hoek kijken. Op deze plek vind je uitgebreide info over honderden cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Commercieel? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Inkoopmanager(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je werk, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een beroepsopleiding Inkoopmanager gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een Inkoopmanager thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Inkoopmanager wordt al aangeboden vanaf €399,00 bij het instituut NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel arbeiders willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Inkoopmanager thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Inkoopmanager: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een studietijd van grofweg 2 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante Inkoopmanager vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als o.a. Laudius zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Fontys Hogescholen. Ook levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende onderwijsinstellingen bieden ook een Inkoopmanager klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving vind je onder andere webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-inkoopmanager

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere (Auto)biografie schrijven tot bijvoorbeeld HBO Distributielogistiek, en nu dus ook de Inkoopmanager zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? Bijgaand vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Inkoopmanager online versneld volgen is realistisch vanaf €399,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Inkoopmanager. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Duurzaam en verantwoord inkopen? Volg de cursus Inkoopmanager op HBO-niveauProducten en diensten inkopen vereist inzichten en vaardigheden die de kwaliteit ten goede komen en tegelijkertijd inkoopkosten verlagen. In dit spanningsveld opereert de inkoopmanager. Tijdens de cursus Inkoopmanagemer op HBO-niveau leer je de fijne kneepjes van inkoop en welke rol er voor je is weggeleged als manager. De cursus Inkoopmanagement is allesbehalve?een inkoopcursus?. Integendeel. Het is meer een verkorte opleiding voor inkopers. De korte cursus is gericht op modern inkoopmanagement als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Daarbij staat het inkoop- en leveranciersmanagement volledig in dienst van producten en waarden die belangrijk zijn voor een organisatie. Transacties en waarden gaan immers hand in hand bij inkoopmanagement en zijn een belangrijk onderdeel van de inkoopstrategie. Inkoopmanager anticipeert Inkopen is mensenwerk. Relaties komen soms onder druk te staan als prijs, levertijden en leveringsvoorwaarden de boventoon voeren. Maar er is meer. Een inkoopmanager weet zorgvuldig om te gaan met mogelijke spanningen tussen inkopende en verkopende partijen. Anticiperen is het sleutelwoord. Inhoud van de cursus In ongeveer twee maanden tijd leer je tijdens de cursus Inkoopmanagement de inkoopfunctie beschrijven en kun je de relaties met andere functionele gebieden aangeven. Na deze module kun je een inkoopplan opstellen en implementeren. Je stelt weloverwogen een break-even analyse op voor een make-or-buy beslissing. Tactiek en strategie van inkopen Na het afronden van de cursus Inkoopmanagement beheers je de tactiek en de strategie van onderhandelen en weet je meer over gedragsregels en ethiek. Je gaat aan de slag met de portfoliobenadering van Kraljic en analyseert ontwerpen van robuuste supplychains.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie