nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Communicatiemedewerker

De beroepsopleiding Communicatiemedewerker digitaal volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over tientallen thuiscursussen en studies gerelateerd aan Marketing en communicatie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk gemakkelijk professionele studies en thuiscursussen van betrouwbare instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Communicatiemedewerker! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €386,75 bij een opleider als NTI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies Communicatiemedewerker juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTICommunicatiemedewerker7 maanden€386,75Meer informatie
Thuiscursus.nlCommunicatie Medewerker3-6 maanden€269,00Meer informatie
Communicatiemedewerker digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Communicatiemedewerker thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Marketing en communicatie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Communicatiemedewerker(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Communicatiemedewerker is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Communicatiemedewerker thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken op een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Communicatiemedewerker kan men aanschaffen vanaf €386,75 bij NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal Hollanders willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Communicatiemedewerker thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Communicatiemedewerker: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De beroepsopleiding kost je gemiddeld 7 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een relevante Communicatiemedewerker vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina check je meer informatie over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijvoorbeeld Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool West-Nederland voor Vertaler en Tolk. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel scholen verstrekken ook een Communicatiemedewerker klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving check je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen tref je zaken als praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens, webinars, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-communicatiemedewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere HBO Accountancy t/m Nemas Basiskennis management, en dus ook de Communicatiemedewerker zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn ambities? Hieronder vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Communicatiemedewerker online versneld volgen doe je vanaf €386,75. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Communicatiemedewerker. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Is taal zeg maar echt jouw ding? Word jij enthousiast van pers, pr en events? En ben je dol op social media? Dan ben je hier aan het juiste adres. De opleiding communicatie stoomt jou klaar voor een baan in dit vakgebied. Begint het al te kriebelen? Schrijf je dan in voor de communicatie opleiding van NTI. Na afloop van de opleiding Communicatiemedewerker heb jij twee waardevolle diploma’s van de Associatie voor Examinering op zak en ben jij klaar om als communicatiemedewerker het werkveld in te gaan.

Daarom kies je voor Communicatiemedewerker van het NTI:

 • 2 Associatie-diploma’s
 • Examentrainingen mogelijk
 • €50 korting op het examen

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie