nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Onderzoeksvaardigheden

De beroepsopleiding Onderzoeksvaardigheden op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl tref je een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Marketing. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van Hollandse opleiders als NCOI en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Onderzoeksvaardigheden! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €389,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In april 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijk thuisstudies Onderzoeksvaardigheden april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAOnderzoeksvaardigheden2 maanden€389,00Meer informatie
Onderzoeksvaardigheden thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Onderzoeksvaardigheden thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website komt dan om de hoek kijken. Met behulp van onze website check je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Marketing? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Onderzoeksvaardigheden(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met je werk, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Onderzoeksvaardigheden gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten Onderzoeksvaardigheden thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Onderzoeksvaardigheden is er al vanaf €389,00 bij bijv. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Onderzoeksvaardigheden thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Onderzoeksvaardigheden: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kost je gemiddeld 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een relevante Onderzoeksvaardigheden vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder lees je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders zoals NTI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Nimeto. Ook kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijs-aanbieders verstrekken ook een Onderzoeksvaardigheden klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-onderzoeksvaardigheden

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen tot bijvoorbeeld HBO Financieel advies particulieren, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Onderzoeksvaardigheden zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn wensen en situatie? Hierna kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Onderzoeksvaardigheden online volgen kan al vanaf €389,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (april 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus een win-win situatie. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Onderzoeksvaardigheden. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Methoden en technieken kennen? Volg de cursus Onderzoeksvaardigheden op HBO-niveauInnovatieve bedrijven baseren bedrijfsstrategie op onderzoek. Of het nu gaat om productinnovatie, diensten of processen. Hoe verzamel je betrouwbare gegevens? Zodat je kunt inspelen op interne en externe veranderingen? Ontwikkel je onderzoeksvaardigheden. Onderzoekers? of medewerkers die onderzoek kunnen uitvoeren? zijn steeds gewilder in organisaties. Tijdens de opleiding Onderzoeksvaardigheden voer je een concreet praktijkonderzoek uit. Daardoor leer je de onderzoeksvaardigheden stap voor stap. Denk aan: aanleiding en belang van het onderzoek vaststellen; doelstelling en vraagstelling formuleren; validiteit en betrouwbaarheid waarborgen; onderwerp afbakenen; kwalitatief en kwantitatief onderzoek analyseren; conclusies trekken; concrete vervolgacties bepalen. Onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid In de opleiding Onderzoeksvaardigheden merk je dat onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid volledig zijn verbonden. Een goede onderzoeker is in staat om zijn onderzoek in een breder kader te plaatsen. Je past verschillende methoden en technieken toe. Daardoor leer je meteen reflecteren op de onderzoeken die je uitvoert. Meer onderzoeksvaardigheden leren Bedrijven die gegevens correct verzamelen, spelen beter in op veranderingen in het zakelijke klimaat. Wil je na deze opleiding nog meer onderzoeksvaardigheden leren? Volg ook de opleiding Marktonderzoek.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie