nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie E-commerce

De beroepsopleiding E-commerce op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker vind je erkende thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Marketing. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig goede thuisopleidingen en cursussen van erkende afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis E-commerce! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €389,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies E-commerce februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAE-commerce2 maanden€389,00Meer informatie
E-commerce online vanuit huis

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding E-commerce online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website vind je uitgebreide info over ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Marketing? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie E-commerce(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met je werk, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een beroepsopleiding E-commerce is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten E-commerce thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet met een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding E-commerce kan men aanschaffen vanaf €389,00 via het instituut NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? Hierna lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige E-commerce thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus E-commerce: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden circa 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een relevante E-commerce vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling vind je ruime info aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als bijv. LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. MBO Utrecht. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven bieden ook een E-commerce klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-e-commerce

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere Basiskennis Ecologie tot en met Zelfstandig voedingsadviseur, en sinds kort dus ook de E-commerce zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie E-commerce online versneld volgen kan voor een bedrag van €389,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Steeds vaker heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding E-commerce. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Meer halen uit e-commerce? Volg de E-commerce opleiding op HBO-niveauGoederen en diensten op internet samenstellen en verkopen: E-commerce is een relatief nieuw vakgebied waar je in de bedrijfskunde op vrijwel alle gebieden mee te maken krijgt. Denk aan marketingcommunicatie, logistiek en klantenservice. Belangrijkste vraag is: Hoe laat je alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten? Dat leer je in de E-commerce opleiding van NHA. Online een reis boeken of een nieuwe telefoon bestellen: voor menigeen is online zakendoen de gewoonste zaak van de wereld. Op je computer lijkt het eenvoudig – en dat is ook de bedoeling – achter de schermen gaan bedrijfsprocessen schuil. E-commerce: Van e-commerce tot distributiesystemen om efficiënt producten en diensten bij de klant te krijgen. Bedrijfsprocessen inrichten De E-commerce opleiding gaat dieper in de wijze waarop je met internettechnologie bedrijfsprocessen effectiever en efficiënter inricht. Uitgangspunt daarbij is het maximaliseren van klantwaarde. Oftewel: je zorgt ervoor dat klanten optimaal bediend worden. Als het goed is merkt de klant weinig tot niets van alle inspanningen die je verricht om de e-business te optimaliseren. Alle facetten van e-commerce In de praktijkgerichte cursus E-commerce besteed je aandacht de verschillende bedrijfsprocessen die met internet en softwareoplossingen leiden tot e-commerce-oplossingen in een organisatie. Na de introductie e-commerce komen uiteenlopende onderwerpen aan bod zoals: nieuwe businessmodellen; klantenwerving; klantbeheer; inkoop; logistiek; managementinformatie en planning van e-business. Alle onderwerpen zijn toegespitst op werken in een dynamische IT-omgeving.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie