nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Marketing en PR

De beroepsopleiding Marketing en PR thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Marketing. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Marketing en PR! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €329,00 bij NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Volledig online studeren.
 • Uitstekende docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Marketing en PR februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAMarketing en PR12 maanden€329,00Meer informatie
Marketing en PR online vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Marketing en PR flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Marketing? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Marketing en PR(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een beroepsopleiding Marketing en PR is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Marketing en PR thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online op jouw computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Marketing en PR is er al vanaf €329,00 bij NHA. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Marketing en PR thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Marketing en PR: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in ongeveer 12 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante Marketing en PR vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof een bepaald certificaat. In de gratis brochure lees je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals bijv. Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Rijn IJssel. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende aanbieders faciliteren ook een Marketing en PR klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-marketing-en-pr

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Praktijkdiploma secretaresse tot aan Horecaportier, en natuurlijk de Marketing en PR zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn wensen en situatie? Bijgaand beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Marketing en PR online volgen kan al vanaf €329,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Marketing en PR. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Weet hoe je een product vermarkt: volg de opleiding Marketing en PR Hoe zet je een nieuwe printer in de markt? De printjes zijn voor een leek net zo goed als de printjes die een printer van de concurrent uitspuugt. Marketing en PR zijn dan bittere noodzaak. Ook leuk: hoe zorg je ervoor dat iedereen weet welke accountantsdiensten je bedrijf aanbiedt? Accountants, dat zijn toch stoffige figuren die de hele dag met cijfers goochelen? Aan jou de taak om de accountants goed te positioneren. Wat betekent marketing eigenlijk precies? Je leert het in de opleiding Marketing en PR. Bij het onderdeel Basiskennis Marketing gaan we eerst terug naar de basis: hoe steekt een bedrijf in elkaar? Vervolgens leer je hoe je marktvormen van elkaar onderscheidt en hoe je de markt grondig onderzoekt. Prijsstelling en features van je product Toevallig al gehoord van de 6P?s? Product, prijs, plaats, personeel, promotie en presentatie. Sommige ondernemers zijn van mening dat de bekende P?s ingehaald zijn door nieuwe inzichten. Maar is dat echt zo? Zijn de 6 P?s door de komst van nieuwe modellen ineens?niet meer waar?? Plaats de P?s in het juiste perspectief en doe er je voordeel mee. Hoe actueel de basisprincipes van marketing nog altijd zijn, ontdek je in de opleiding Marketing en PR. In de markt zetten En hoe je de beroemde 6 P?s inzet om sieraden of boormachines te vermarkten, achterhaal je in de opleiding Marketing en PR. Je krijgt ook antwoord op vragen als: Hoe genereer ik gratis publiciteit? Welke strategie hanteer ik? Hoe lanceer ik een nieuwe lijn? Ken de fundamentals Na de cursus: ken je de basisprincipes van haver tot gort; weet je hoe je een nieuw product in de markt zet; kun je nieuwe marketinginzichten en -adviezen beter in een context plaatsen. PR Leer ook hoe je gratis publiciteit genereert en op de juiste manier in de pers komt. Public relations is een vakgebied waarbij je strategisch de juiste boodschappen op het juiste moment de wereld instuurt en ervoor zorgt dat je aandacht krijgt van journalisten. Denk aan persberichten en mailings geadresseerd aan belanghebbenden in de branche. Heb je de smaak te pakken? Je kunt je marketing- en communicatiekennis uitbreiden met de cursus Marketing Manager en/of Communicatie Manager. Toekomst is nu Kom alles te weten over de basis van marketing en public relations, breng inzichten in de praktijk en haal optimaal rendement uit de opleiding Marketing en PR.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie