nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Computerboekhouden met Exact Online

De beroepsopleiding Computerboekhouden met Exact Online zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool vind je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Administratie. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk heel eenvoudig goede thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Computerboekhouden met Exact Online! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €199,00 bij NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Volop feedback van je docent.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Computerboekhouden met Exact Online februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAComputerboekhouden met Exact Online4 maanden€199,00Meer informatie
Computerboekhouden met Exact Online vanuit huis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Computerboekhouden met Exact Online op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Hier vind je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Administratie? Een goede optie is de online thuisstudie Computerboekhouden met Exact Online(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een beroepsopleiding Computerboekhouden met Exact Online regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Computerboekhouden met Exact Online thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Computerboekhouden met Exact Online kun je al volgen vanaf €199,00 bij o.a. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Computerboekhouden met Exact Online thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Computerboekhouden met Exact Online: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding duurt gemiddeld 4 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een passende Computerboekhouden met Exact Online vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een ECV-certificaat. In de folder van de school vind je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals onder andere LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Cursus Godsdienst Onderwijs. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene onderwijs-aanbieders beschikken over een Computerboekhouden met Exact Online klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Online tref je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-computerboekhouden-met-exact-online

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van Certified Protection Officer (CPO) tot bijvoorbeeld Chauffeursopleiding Goederenvervoer, en dus ook de Computerboekhouden met Exact Online zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn ambities? In de beschrijving hierna vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Computerboekhouden met Exact Online online versneld volgen doe je vanaf €199,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende onderdelen mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is belangrijk voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Computerboekhouden met Exact Online. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Leer stap voor stap boekhouden met de Exact Online cursus Ben je ook liever ondernemer dan boekhouder? Dan is Exact Online hét boekhoudprogramma voor jou. Dankzij de Computerboekhouden met Exact Online cursus heb je straks een duidelijk overzicht van inkomsten en uitgaven en communiceer je optimaal met de accountant. Online boekhouden, je kunt je bijna niet voorstellen dat vroeger alle gegevens op papier werden bijgehouden. De dagen van analoog boekhouden liggen nu echt achter ons. Computerboekhouden is eenvoudig, kostenbesparend en snel. Iedereen kan het, mits je de basisprincipes kent. Dat is precies wat je tijdens de cursus Computerboekhouden met Exact Online leert. De cursus is in samenwerking met Exact Online ontwikkeld, zodat je alles direct kunt toepassen in dit zeer handige boekhoudprogramma. Exact Online is een abonnement op een online administratieve omgeving die je ondersteunt bij alle boekhoudkundige acties. Gebruiksvriendelijk Exact Online start direct op en zowel updates als ondersteuning zijn inbegrepen in het abonnement. Facturen maak je direct in het online boekhoudpakket aan. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een standaardbrowser zoals Chrome, Internet Explorer, Firefox of Safari. Eenvoud siert de boekhouder Jouw boekhouder/accountant kan dankzij Exact Online eenvoudig meekijken in de administratie. Dat scheelt tijdén geld. En geen zorg: je bepaalt zelf de rol die je boekhouder hierin speelt. Inbegrepen bij de cursus is 12 maanden gratis toegang tot Exact Online. Schrijf je nu in en profiteer direct van dit aanbod.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie