nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cyber Security

De beroepsopleiding Cyber Security flexibel vanuit huis volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies ontdek je alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Computer. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk de beste thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsinstellingen als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Cyber Security! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €299,00 bij onder andere NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Online account met studieplanning.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Cyber Security juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACyber Security6 maanden€299,00Meer informatie
Cyber Security vanuit huis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Cyber Security zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website check & vergelijk je honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Computer? Een goede optie is de online thuisstudie Cyber Security(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een beroepsopleiding Cyber Security gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een Cyber Security thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen op een smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Cyber Security kun je bestellen vanaf €299,00 bij de onderwijsinstelling NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Cyber Security thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Cyber Security: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een looptijd van grofweg 6 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een dergelijke Cyber Security vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder achterhaal je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders zoals bijv. NTI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Zadkine. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere opleidersbieden ook een Cyber Security klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-cyber-security

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van Post HBO Filosofie tot een opleiding als Personal trainer, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Cyber Security zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn situatie? Bijgaand kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Cyber Security online versneld volgen is haalbaar rond de €299,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Cyber Security. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Beveiligingsexpert worden? Volg de opleiding Cyber SecurityEen voorbeeld: kwaadwillenden achterhalen de credentials van end-users en omzeilen de MAC-address filters met een spoof om toegang te krijgen tot beveiligde omgevingen… Klinkt als abracadabra? Valt best mee. Je leert het allemaal tijdens de toegankelijke opleiding Cyber Security. Cyber security leunt sterk op beveiligingsprincipes en als je deze toepast, dan kom je heel ver. Van het beveiligen van computersystemen tot digitale media en netwerken: zonder goede beveiliging maken cybercriminelen al snel misbruik van kwetsbaarheden. Uitgangspunt van de opleiding Cyber Security bij NHA is: voorkomen is beter dan genezen. Voorkomen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens de opleiding Cybersecurity leer je stapsgewijs analyseren op welke plekken de beveiliging kwetsbaar is. Vervolgens pas je de meest gangbare beveiligingsprincipes toe en weet je wat er nodig is om systemen en netwerken optimaal te beveiligen. Nu is een opleiding Cyber Security allesbehalve een garantie voor een honderd procent waterdichte ICT-beveiliging. Integendeel. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Het is dan ook cruciaal om de zwakke schakels vroegtijdig te ontdekken en preventief actie te ondernemen. Ook als de mens de zwakste schakel is. Veilig programmeren De achterdeur van een website op slot doen voor kwaadwillenden? Bijvoorbeeld als je het risico loopt op een SQL-injectie of andere ellende? Geen nood, met de juiste kennis van veilig programmeren ben je slechteriken een stap voor. Net als voor de beveiligingsprincipes geldt ook hier: je leert tijdens de opleiding Cyber Security stapsgewijs in je eigen tempo. Direct aanmelden Direct aan de slag met de veiligheid van netwerken en systemen? Aarzel niet en leer hoe je de beveiliging aanscherpt en veilig programmeert. Schrijf je nu in voor de opleiding Cyber Security. Na zes maanden ben je in staat om het leven van kwaadwillenden zuur te maken. Jouw investering in cyber security zal zich zeker uitbetalen in de toekomst.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie