nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Data Protection Officer

De beroepsopleiding Data Protection Officer vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker lees je alles over de meest interessante thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Orde en veiligheid. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk simpel en snel populaire opleidingen en thuisstudies van erkende instellingen als NHA en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Data Protection Officer! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €499,00 via NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie Data Protection Officer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAData Protection Officer (AVG)4 maanden€499,00Meer informatie
Data Protection Officer (AVG) vanuit huis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Data Protection Officer op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website check je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Orde en veiligheid? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Data Protection Officer (AVG)(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Data Protection Officer is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Data Protection Officer thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Data Protection Officer (AVG) is er al vanaf €499,00 via het instituut NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal jongeren kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? Onderstaand geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Data Protection Officer (AVG) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Data Protection Officer: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 4 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een toepasbare Data Protection Officer vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Regio College. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de instellingen verstrekken ook een Data Protection Officer klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, webinars, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-data-protection-officer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Communicatiemedewerker t/m Hongaars, en tegenwoordig dus ook de Data Protection Officer zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie Data Protection Officer (AVG) online versneld volgen is mogelijk vanaf €499,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: er gelden strenge regels (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Data Protection Officer. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil jij aan de slag als Functionaris Gegevensbescherming? Volg de opleiding Data Protection OfficerAls Data Protection Officer (DPO) ook wel Functionaris Gegevensbescherming (FG) genoemd, zie jij toe op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het beschermen van de privacy is namelijk met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming een wettelijke verplichting voor organisaties. Met behulp van de opleiding Data Protection Officer ben jij in een mum van tijd op de hoogte van alle regels omtrent de verwerking van persoonsgegevens. AVG De AVG, ook wel General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd schrijft niet alleen verplichtingen voor organisaties voor, ook de rechten van personen (waarvan de gegevens worden verwerkt) liggen erin vast. In diverse organisaties dient dan ook een Data Protection Officer aangesteld te worden. Zo zijn overheidsinstanties en publieke organisaties verplicht om een DPO aan te stellen. Ook organisaties die bijzondere persoonsgegevens verwerken dienen een DPO te benoemen. Door het aanstellen van een DPO wordt de privacy van zowel de klanten en bezoekers als medewerkers gewaarborgd. Tijdens de cursus Data Protection Officer leer je alles over de verplichtingen van de organisatie en de rechten van personen zoals van toepassing vanuit de AVG/GDPR. Aan de slag Is data protection onderdeel van jouw werkzaamheden of ben jij Functionaris Gegevensbescherming? Dan kun jij na het volgen van de cursus Data Protection Officer de juiste beslissingen nemen rondom gegevensbescherming en signaleer je tijdig wanneer de organisatie dreigt af te wijken van de wettelijke richtlijnen. Je bent op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent de AVG. Jouw advies als Privacy Officer is dan ook waardevol voor de organisatie. Indien wettelijke richtlijnen niet of niet correct worden toegepast, kan de toezichthoudende autoriteit namelijk een boete opleggen aan de organisatie. Voor wie? De opleiding Data Protection Officer (DPO) is geschikt voor iedereen die meer wil weten over gegevensbescherming of aan de slag wil als Data Protection Officer of Functionaris Gegevensbescherming. Om aan de slag te kunnen met de cursus Data Protection Officer is geen vooropleiding vereist. Na het volgen van de cursus kun je indien gewenst de cursus afronden met een officieel EXIN Privacy&Data Protection Foundation-examen voor het landelijk erkend certificaat. Wacht niet langer en ga nu aan de slag met de cursus Data Protection Offcier zodat jij binnen jouw organisatie een optimaal privacybeleid kan waarborgen!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie