nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Didactische ondersteuning

De beroepsopleiding Didactische ondersteuning comfortabel vanuit huis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker ontdek je tientallen thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Psychologie en counselling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van erkende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Didactische ondersteuning! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €179,70 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Didactische ondersteuning februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIDidactische ondersteuning3 maanden€179,70Meer informatie
Didactische ondersteuning thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Didactische ondersteuning op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website komt dan om de hoek kijken. Op deze plek vind je uitgebreide info over honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Psychologie en counselling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Didactische ondersteuning(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige baan, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Didactische ondersteuning gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs Didactische ondersteuning thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Didactische ondersteuning is er nu al vanaf €179,70 via de onderwijsinstelling NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? Onderstaand lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Didactische ondersteuning thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Didactische ondersteuning: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kun je afronden circa 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een toepasbare Didactische ondersteuning vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of een bepaald certificaat. In de folder van de school lees je extra info over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders zoals onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Academie Artemis, Hogeschool voor Styling. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NEVI. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de scholen bieden ook een Didactische ondersteuning klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem vind je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-didactische-ondersteuning

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Energetisch Therapeut tot aan Privaatrecht, en uiteraard ook de Didactische ondersteuning zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn privé situatie? Hierna behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie Didactische ondersteuning online versneld volgen is realistisch vanaf €179,70. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is gericht op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Didactische ondersteuning. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

In de cursus Didactische ondersteuning van het NTI leer je hoe je de aandacht vasthoudt. Maar daarmee ben je er nog niet. Hoe zorg je dat kinderen begrijpen wat je ze probeert te leren? En dat ze het onthouden? Je gaat daarom ook aan de slag met doelgerichte spel- en onderwijsleermiddelen. Deze zorgen ervoor dat de lesstof landt en onthouden wordt. Wil jij leren lesgeven? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze korte cursus van het NTI!

Daarom kies je voor Didactische ondersteuning van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie