nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Horeca-assistent

De beroepsopleiding Horeca-assistent thuis volgen met goede begeleiding? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over de beste thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Detailhandel en horeca. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk eenvoudig de beste thuisopleidingen van betrouwbare afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Horeca-assistent! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €195,00 via NTI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Horeca-assistent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHoreca-assistent3 maanden€195,00Meer informatie
Horeca-assistent online vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Horeca-assistent flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker tref je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Detailhandel en horeca? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Horeca-assistent(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw functie, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Horeca-assistent is zo gepiept. Hieronder vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en examens maken. Natuurlijk wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijzen Horeca-assistent thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Horeca-assistent is er al vanaf €195,00 bij o.a. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Horeca-assistent thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Horeca-assistent: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 3 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een bepaalde Horeca-assistent vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als bijv. NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Christelijke Hogeschool Ede. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse aanbieders hebben ook een Horeca-assistent klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem vind je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem zoek je ook naar video’s, oefenexamens, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-horeca-assistent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Directiesecretaresse tot en met HBO Front-end developer, en sinds kort dus ook de Horeca-assistent zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Horeca-assistent online versneld volgen is mogelijk vanaf €195,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Horeca-assistent. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil jij aan de slag in de horeca? Tijdens de horeca-opleiding van het NTI leer je alles wat je moet weten. Bijvoorbeeld hoe  je ervoor zorgt dat jouw gasten tevreden zijn en het naar hun zin hebben. Hoe je perfecte gerechten kunt serveren. En hoe je zorg draagt voor goede hygiëne.  Schrijf je vandaag nog in voor onze horeca-opleiding!

Daarom kies je voor Horeca-assistent van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie