nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Webdesign

De beroepsopleiding Webdesign digitaal volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker tref je erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Computer. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen van Hollandse onderwijsinstellingen als NHA en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Webdesign! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €119,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In april 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies Webdesign april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAWebdesign10 maanden€119,00Meer informatie
Thuiscursus.nlWebdesign3-6 maanden€249,00Meer informatie
LAUDIUSWebdesign Voor Beginners4 maanden€159,00Meer informatie
NTIWebdesigner10 maanden€216,25Meer informatie
Webdesign op eigen tempo thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Webdesign thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check & vergelijk je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Computer? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Webdesign(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Webdesign gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Webdesign thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Webdesign wordt al aangeboden vanaf €119,00 bij bijvoorbeeld NHA. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Hierna vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Webdesign thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Webdesign: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding kost je gemiddeld 10 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een matchende Webdesign vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders als Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Grafisch Lyceum Utrecht. Daarbij levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instanties verstrekken ook een Webdesign klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online raadpleeg je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-webdesign

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van HAVO (deelcertificaten) tot een opleiding als HBO Programmeren in JavaScript, en natuurlijk de Webdesign zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn ambities? Hierna lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Webdesign online versneld volgen is haalbaar rond de €119,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (april 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Webdesign. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Zelf websites ontwikkelen? Volg de cursus Webdesign Wil je een website maken voor je eigen bedrijf of vereniging? Of wil je van webdesign je beroep maken? De professionele cursus Webdesign leert je vlot de kneepjes van het vak. Een goede website is voor iedere organisatie een must. Online zichtbaarén vindbaar zijn, is belangrijker dan ooit. Maar hoe maak je een website die onderscheidend is, goed gevonden wordt en probleemloos functioneert? HTML In de cursus Webdesign leer je hoe je zelf een professionele website bouwt. Je ontdekt onder meer hoe je een homepage maakt, links toevoegt en je website aanmeldt bij zoekmachines. Je leert over HTML-codering, kleurgebruik, werken met CSS-stylesheets, structuur, zoekmachineoptimalisatie en JavaScript. Hobby of beroep? De lesstof is praktisch, voorzien van veel voorbeelden en begint bij de absolute basis. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om met de cursus te starten. Stap voor stap krijgt je nieuwe site vorm. Voor zowel hobbyisten als professionals is de cursus Webdesign een waardevolle investering. Deze cursus is geschikt voor zowel Windows- als MAC-gebruikers. Wil je zelf een nieuwe website maken? Of wil je jouw bestaande site updaten en meer uitstraling geven? Na de cursus Webdesign maak je webpagina’s die voldoen aan de HTML5- en CSS3-richtlijnen en kun je webpagina’s geheel naar eigen wens ontwerpen. Bespaar geld Omdat het laten ontwikkelen van een website kostbaar kan zijn, kun je zo flink op kosten besparen. Eigen webdesignbureau Heb je de opleiding Webdesign afgerond, dan ben je een allround webpagedesigner. Je kunt niet alleen je eigen site ontwikkelen, maar ook anderen adviseren en begeleiden. Je kunt zelfs je eigen webdesignbureau starten. Zet de eerste solide stap op het gebied van webdesign. Volg de cursus Webdesign.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie