nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Klinische Psychologie 1 en 2

De beroepsopleiding Klinische Psychologie 1 en 2 op afstand volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Counseling. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken gemakkelijk populaire zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse instellingen als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Klinische Psychologie 1 en 2! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €599,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juni 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies Klinische Psychologie 1 en 2 juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAKlinische Psychologie 1 en 212 maanden€599,00Meer informatie
Klinische Psychologie 1 en 2 digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Klinische Psychologie 1 en 2 flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site kan jou hierbij helpen. Op deze plek check & vergelijk je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Counseling? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Klinische Psychologie 1 en 2(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Klinische Psychologie 1 en 2 gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Klinische Psychologie 1 en 2 thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Klinische Psychologie 1 en 2 is er nu al vanaf €599,00 via o.a. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Klinische Psychologie 1 en 2 thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Klinische Psychologie 1 en 2: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een studietijd van grofweg 12 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een matchende Klinische Psychologie 1 en 2 vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding tref je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen als bijvoorbeeld Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Academie Artemis, Hogeschool voor Styling. Bovendien krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere onderwijs-bedrijven hebben ook een Klinische Psychologie 1 en 2 klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online vind je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-klinische-psychologie-1-en-2

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Denk aan HBO European cultures tot een opleiding als HBO Productkennis toerisme, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Klinische Psychologie 1 en 2 zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn situatie? Onderstaand vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Klinische Psychologie 1 en 2 online versneld volgen is haalbaar rond de €599,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende elementen kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: er gelden strenge regels (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus is relevant voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Klinische Psychologie 1 en 2. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Gezond en ongezond gedrag herkennen? Volg de cursus Klinische Psychologie 1 en 2 Waarom schudt de ene persoon tegenslag moeiteloos van zich af en is een ander na een echtscheiding totaal gevloerd? Wat is het verschil tussen een burn-out en een depressie en hoe ga je daarmee om? Volg Klinische Psychologie 1 en 2 en vind de antwoorden op dit soort vragen. Klinische psychologie: op de praktijk gebaseerd Klinische psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het opsporen en behandelen van?abnormaal? menselijk gedrag. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in het gedrag van mensen. Je leert begrijpen waardoor die puber zo?n opgewonden standje is of de buurvrouw maar niet het huis uitkomt. Wanneer is welke behandeling gevraagd? Ontdek het in deze cursus. Voor wie is de cursus bedoeld? De cursus Klinische Psychologie 1 en 2 is ontwikkeld voor mensen die vanuit hun beroep of vanuit persoonlijke interesse meer willen weten over klinische psychologie of afwijkend, slecht-aangepast gedrag. De cursus is voor ontzettend veel mensen interessant: van ouders tot inrichtingswerkers; van ordehandhavers tot onderwijzers; van verplegers tot therapeuten; van huisartsen tot personeelsfunctionarissen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie