nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Windows

De beroepsopleiding Windows op afstand volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker tref je alle erkende thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Computer. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen goede opleidingen en thuisstudies van Hollandse afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Windows! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €139,00 bij NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Volledig online studeren.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Overzicht met thuisstudies Windows februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAWindows7 maanden€139,00Meer informatie
Windows digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Windows voordelig vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website kom je in aanraking met tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein Computer? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Windows(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een beroepsopleiding Windows is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Windows thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Windows is er al vanaf €139,00 bij het instituut NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de arbeiders willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Windows thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Windows: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een looptijd van om en nabij de 7 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende Windows vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven zoals NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Noorderpoort. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere onderwijs-bedrijven geven ook een Windows klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier raadpleeg je alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving tref je zaken als geluidsbestanden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-windows

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan Ayurvedisch Coach tot een opleiding als HBO literair vertalen Frans, en dus ook de Windows zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn doelen en wensen? Hierna beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Windows online versneld volgen is realistisch vanaf €139,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Windows. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Meer uit je pc halen? Start de moderne cursus Windows De kans is groot dat je een computer hebt met Windows, het meestgebruikte besturingssysteem. En wil je daar gemakkelijker mee kunnen werken? De mogelijkheden van het operating system optimaal benutten? De cursus Windows is een prima basis. Zowel op je werk als thuis kun je waarschijnlijk niet meer zonder: een computer. Maar voelt het gebruik van je pc wel vertrouwd aan? Of worstel je regelmatig met vragen en problemen? En heb je misschien het gevoel dat je lang niet alle mogelijkheden benut? Basisvaardigheden De cursus Windows is een heldere en toegankelijke introductie in het gebruik van het besturingsprogramma Windows. Je leert hoe je de computer kunt gebruiken voor tal van dagelijkse handelingen: een brief tikken, berekeningen maken, foto?s opslaan, e-mail versturen en internetten. Je leert belangrijke en handige basisvaardigheden die je dagelijks van pas zullen komen. Praktische cursus In de cursus komen ook de belangrijkste technische handelingen aan de orde. Denk aan het onderhoud van de pc en het beveiligen van je gegevens. Je leert ook wat theoretische achtergrond, maar het accent ligt absoluut op de praktijk. Je oefent veel en daardoor krijg je de nieuwe vaardigheden snel onder knie. Beginners Heb je geen of weinig kennis van computers? Dan is de cursus Windows basis een slimme keuze. Leg een solide basis en je zit voortaan vol vertrouwen achter je pc. Heb je de smaak te pakken? Je kunt daarna nog tal van andere cursussen volgen, bijvoorbeeld Office, Excel of Word.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie