nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Elementaire Belastingkunde

De beroepsopleiding Elementaire Belastingkunde zelfstandig thuis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over alle erkende thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Administratie. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk simpel en snel professionele opleidingen en thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als NTI en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Elementaire Belastingkunde! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €199,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Zelf je studie indelen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Elementaire Belastingkunde februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAElementaire Belastingkunde5 maanden€199,00Meer informatie
Elementaire Belastingkunde online vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Elementaire Belastingkunde op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker vergelijk je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Elementaire Belastingkunde(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Elementaire Belastingkunde is eenvoudiger dan jij denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en examens maken. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Elementaire Belastingkunde thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Elementaire Belastingkunde kan men aanschaffen vanaf €199,00 bij o.a. NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Onderstaand lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Elementaire Belastingkunde thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Elementaire Belastingkunde: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in grofweg 5 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een relevante Elementaire Belastingkunde vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina achterhaal je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen zoals Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals NCOI / Pro Education. Daarnaast levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende aanbieders verstrekken ook een Elementaire Belastingkunde klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving vind je onder andere praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-elementaire-belastingkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Zelfstandig personal trainer tot aan WFT Schadeverzekeringen, en dus ook de Elementaire Belastingkunde zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn situatie? Hieronder beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Elementaire Belastingkunde online versneld volgen is mogelijk vanaf €199,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Elementaire Belastingkunde. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Belastingaangifte? Leer geld verdienen met de cursus Elementaire Belastingkunde Geld verdienen met belasting, hoe werkt dat? Moet je jaarlijks een andere partij benaderen om jouw belastingaangifte in te vullen? En moet je daar dan ook nog voor betalen? De vragen stapelen zich op. Waarom moeilijk doen? Volg de cursus Elementaire Belastingkunde en verzorg voortaan zelf de belastingaangifte. Met de cursus Elementaire Belastingkunde zorgt NHA ervoor dat jaarlijks duizenden mensen zonder problemen hun eigenén andermans belastingaangifte invullen. Aan de hand van de goed te volgen cursus, leer je hoe je op de meest voordelige en correcte wijze jouw aangifte inkomstenbelasting kunt invullen. Je komt alle?ins en outs? te weten van het huidige belastingstelsel. Box 1, Box 2 en Box 3: het worden vertrouwde begrippen. Het devies:?betaal nooit te veel belasting?. Mooie bijverdienste Na het volgen van deze cursus help je voortaan ook anderen bij het invullen van hun formulieren. Je hebt meteen een potentiële mooie bijverdienste te pakken. Verschillende vormen van belasting bestudeer je tijdens de opleiding om tot een goed begrip van de Wet op de Inkomstenbelasting te komen. Deze wet beslaat het grootste deel van de cursus. Compacte studie Volg de cursus Elementaire Belastingkunde: een compacte zelfstudie waarmee je nuén in de toekomst heel wat belastinggeld bespaart. Gratis bij deze cursus Je ontvangt voor de duur van de opleiding gratis toegang tot software van Unit4 Fiscaal Gemak, waarin je in een speciaal voor NHA studenten gemaakte kantooromgeving berekeningen ten behoeve van jouw huiswerk kan maken.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie