nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Financial Assistant

De beroepsopleiding Financial Assistant op afstand volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met erkende thuisstudies en cursussen in de categorie Administratie. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als NHA en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Financial Assistant! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €149,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Flexibele docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Financial Assistant februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAFinancial Assistant (BKB en BKC)8 maanden€149,00Meer informatie
LAUDIUSFinancial Assistant (EBH+BKC)9 maanden€139,00Meer informatie
Financial Assistant (BKB en BKC) thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Financial Assistant thuis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Hier vind je uitgebreide info over ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Administratie? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Financial Assistant (BKB en BKC)(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Financial Assistant gaat erg gemakkelijk. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat is de prijs van een Financial Assistant thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Financial Assistant (BKB en BKC) wordt al aangeboden vanaf €149,00 bij o.a. NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Financial Assistant (BKB en BKC) thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Financial Assistant: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding kun je afronden ongeveer 8 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een toepasbare Financial Assistant vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina achterhaal je de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Gerrit Rietveld Academie. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste scholen verstrekken ook een Financial Assistant klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving vind je onder andere video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-financial-assistant

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Ayurvedisch Coach tot en met Logistiek management, en nu dus ook de Financial Assistant zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? In de beschrijving hierna vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Altijd 14 dagen gratis proberen
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Financial Assistant (BKB en BKC) online volgen kan al vanaf €149,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is geschikt voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Soms kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Financial Assistant. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Volg de cursus Financial Assistant (BKB en BKC) en verdien 3 officieel erkende diploma?s Een administratieve afdeling van een dynamisch bedrijf is een afwisselende en uitdagende werkplek. Om op deze afdeling goed te functioneren, moet je beschikken over zeer brede financiële kennis. Tijdens de cursus Financial Assistant leer je alles wat nodig is om je werk optimaal uit te voeren. De tijd van stoffige boeken en handmatig rekenwerk? Die ligt inmiddels ver achter ons. Een moderne administratieve afdeling staat bol van dynamiek en is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Combinatiecursus De cursus Financial Assistant is een combinatie van de cursussen Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie. Je doet kennis op van boekhoudkundige handelingen, processen en rekenmethoden. Wil je hogerop komen op financieel/administratief gebied? Dan is de cursus Financial Assistant de perfecte eerste stap. De cursus bestaat uit 2 onderdelen: Basiskennis Boekhouden (BKB) Basiskennis Calculatie (BKC) De lesstof van beide onderdelen is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering iséén van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Je kunt beide onderdelen afsluiten met een examen voor een officieel erkend diploma. De 2 diploma?s samen (BKB en BKC) geven recht op het officieel erkende diploma Financial Assistant. Uiteindelijk behaal je zo 3 diploma?s met 1 opleiding. Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden? De kennis van boekhouden en administratieve processen nog verder vergroten? Volg de cursus Praktijkdiploma Boekhouden.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie