nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Financieel Administratief Medewerker

De beroepsopleiding Financieel Administratief Medewerker zelfstandig thuis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met alle erkende thuisopleidingen en cursussen in de categorie Administratie. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk populaire thuisopleidingen van Nederlandse afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Financieel Administratief Medewerker! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €499,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies Financieel Administratief Medewerker februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAFinancieel Administratief Medewerker12 maanden€499,00Meer informatie
Financieel Administratief Medewerker vanuit huis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Financieel Administratief Medewerker vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker vind je een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Administratie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Financieel Administratief Medewerker(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Starten met een beroepsopleiding Financieel Administratief Medewerker gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en examens maken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Financieel Administratief Medewerker thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Financieel Administratief Medewerker wordt al aangeboden vanaf €499,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Financieel Administratief Medewerker thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Financieel Administratief Medewerker: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een looptijd van pakweg 12 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een specifieke Financieel Administratief Medewerker vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure lees je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven als o.a. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als SintLucas. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instellingen geven ook een Financieel Administratief Medewerker klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving check je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-financieel-administratief-medewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Brand design tot een studie als Algemene economie, en dus ook de Financieel Administratief Medewerker zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Financieel Administratief Medewerker online versneld volgen is realistisch vanaf €499,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is belangrijk voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Financieel Administratief Medewerker. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Verzorg je graag financieel administratief werk? Volg dan deze opleiding Financieel Administratief Medewerker Wat gebeurt er op een boekhoudkundige afdeling? Hoe verwerk je alles in een computerprogramma? En moet een financieel administratief medewerker wat van belastingen afweten? Op dit soort vragen krijg je antwoord in de opleiding Financieel Administratief Medewerker. Deze onderwerpen behandel je tijdens de opleiding: Hoe handel je de binnengekomen vracht administratief af? Wat betekenen de afkortingen op de salarisstrookjes? Wanneer moeten rekeningen betaald worden en welke gevaren liggen op de loer als dat niet op tijd gebeurt? En om op de vraag over de belastingen terug te komen: fiscale kennis is niet nodig. Wel heb je basiskennis nodig van hoe een administratie werkt. En de beginselen van bedrijfseconomie. Dat leren wij jou in deze opleiding financiële administratie. Je ziet: als financieel administratief medewerker kom je veel te weten over cijfers en boekhouden. Toekomst Welke kant je straks ook opgaat met je werk, financieel administratieve vakkennis komt altijd van pas. Ontdek je toegevoegde waarde Je werkt van nature al secuur, maar je wilt weten of de functie van financieel administratieve kracht je op het lijf geschreven is? Volg de opleiding Financieel Administratief Medewerker.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie