nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Financieel Management

De beroepsopleiding Financieel Management op afstand volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl vind je de meest interessante thuisopleidingen en studies in de categorie Management. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van Hollandse onderwijsinstellingen als Fontys en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Financieel Management! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €329,00 bij NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Financieel Management februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAFinancieel Management12 maanden€329,00Meer informatie
Thuiscursus.nlFinancieel Management3-6 maanden€369,00Meer informatie
LOIFinancieel management in de ICT4 maanden€356,00Meer informatie
Financieel Management online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Financieel Management op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Management? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Financieel Management(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Financieel Management regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een Financieel Management thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kun je via internet bekijken met een telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Financieel Management kan men aanschaffen vanaf €329,00 via bijv. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de werkenden willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hierna behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Financieel Management thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Financieel Management: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kun je afronden zo’n 12 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een toepasbare Financieel Management vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina bekijk je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Rivor. Daarbij kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende instellingen hebben ook een Financieel Management klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Daar check je alles voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, oefeningen, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-financieel-management

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van HBO Coaching, counseling en diagnostiek tot een opleiding als Sportcoach en Bewegingscoach, en sinds kort dus ook de Financieel Management zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie Financieel Management online versneld volgen kan voor een bedrag van €329,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Financieel Management. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Kom financieel goed voor de dag: volg de opleiding Financieel Management De financial controller komt aan je bureau en vraagt:?heb je op basis van het vastgestelde budget al een tussentijdse calculatie gemaakt?? Enige (basis)kennis van financieel management helpt je verder. Volg deze opleiding op HBO-niveau en je weet precies wat je te doen staat op het gebied van financieel management.?s Avonds sla je direct aan het googelen: hoe maak je ook alweer een tussentijdse berekening? Je weet alles van je vakgebied. Maar naarmate je verder komt in je ontwikkeling, kom je ook meer in aanraking met begrotingen, kengetallen en kostenplaatsen. Wat nu? Goed begrijpen Hoe voorkom je dat je met je mond vol tanden staat? Hoe zorg je ervoor dat je goed begrijpt wat de controller bedoelt? En: hoe en wanneer maak je eigenlijk zo?n calculatie? Natuurlijk kun je op internet alles opzoeken. Maar voor inzicht in financieel management, beleid en planning heb je meer uitleg nodig. Veel meer. Kennis meteen benutten In de opleiding Financieel Management krijg je de uitleg zodanig dat je alle begrippen goed in een kader kunt plaatsen. Je verwerft financieel-economisch inzicht. De cursus is praktisch van aard waardoor je nieuwe inzichten direct toepast. In je cursus krijg je antwoord op vragen als: Hoe ziet een solide financieel managementsysteem eruit? Wat zijn precies de verschillen tussen begroten en budgetteren? Hoe moet ik cijferoverzichten interpreteren? Welke marge hanteer ik voor onvoorziene kosten? Hoe monitor ik de besteding van het budget? Overschrijden en voorkomen Heel belangrijk: hoe voorkom je overschrijding van het budget? Ook dat leer je in de cursus Financieel Management. Je ontdekt hoe je met je budget of subsidie netjes uitkomt. Maar als je geld overhoudt, krijg je het jaar erop toch minder? Of dat een broodje-aapverhaal is, achterhaal je in de cursus. Gesprekspartner worden Laat je niet verrassen. Verwerf financieel inzicht en word een gesprekspartner voor de controller en directie. Volg de opleiding Financieel Management.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie