nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Fitness Trainer

De beroepsopleiding Fitness Trainer digitaal volgen? Met deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Voeding, sport en gezondheid. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk direct professionele thuisopleidingen en cursussen van Hollandse afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Fitness Trainer! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €549,00 via NTI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies Fitness Trainer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIFitness Trainer (Level 1)5 dagen€549,00Meer informatie
NHAFitness Trainer A Basis6 maanden€229,00Meer informatie
NHAFitness Trainer A Branchediploma6 maanden€429,00Meer informatie
Thuiscursus.nlFitnessinstructeur3-6 maanden€259,00Meer informatie
LOIFitnesstrainer A4 maanden€476,80Meer informatie
Fitness Trainer (Level 1) online vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Fitness Trainer thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze website vind je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Voeding, sport en gezondheid? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Fitness Trainer (Level 1)(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Fitness Trainer gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Fitness Trainer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal met een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Fitness Trainer (Level 1) wordt al aangeboden vanaf €549,00 via bijvoorbeeld NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal jongeren willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Fitness Trainer (Level 1) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Fitness Trainer: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 5 dagen. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een passende Fitness Trainer vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder bekijk je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als bijv. NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Nederlandse Loodsencorporatie. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende aanbieders bieden ook een Fitness Trainer klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving vind je onder andere praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-fitness-trainer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Associate degree Financieel management t/m Buitengewoon opsporingsambtenaar, en dus ook de Fitness Trainer zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie Fitness Trainer (Level 1) online versneld volgen doe je vanaf €549,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze elementen mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Fitness Trainer. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Droom jij van een carrière als fitness trainer en wil je graag klanten tijdens hun gehele fitnesstraject optimaal begeleiden? De opleiding Fitness Trainer is de perfecte basis voor een carrière in de fitnessbranche. Een klant begeleiden is meer dan alleen een trainingsschema opstellen en de apparatuur uitleggen. Tijdens de praktijkgerichte opleiding leer je ook over anatomie, fysiologie, voeding en blessures. Je ontwikkelt coachingsvaardigheden en gaat daadwerkelijk oefenen in een 1 op 1 situatie met een beginnende klant. De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met AALO, de grootste kwaliteitsopleider binnen de fitnessbranche.
Schrijf je nu in of neem contact op met een AALO-studieadviseur via 088 1630 010.

Daarom kies je voor Fitness Trainer (Level 1) van het NTI:

 • I.s.m. AALO: erkend door Europe Active
 • Branche-erkend diploma
 • Inclusief 5 opleidingsdagen en 2 examendagen
 • Inclusief lesmateriaal
 • Begeleiding door fitnessprofessionals

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie