nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Grafisch Vormgever

De beroepsopleiding Grafisch Vormgever comfortabel vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over de beste thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Computer. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen tientallen relevante thuiscursussen en studies van toonaangevende scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Grafisch Vormgever! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €399,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Uitstekende docenten.
 • Praktijkgericht studeren.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie Grafisch Vormgever februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAGrafisch Vormgever12 maanden€399,00Meer informatie
LAUDIUSGrafisch Vormgever Creative Cloud12 maanden€399,00Meer informatie
Thuiscursus.nlGrafische Vormgeving3-6 maanden€699,00Meer informatie
Grafisch Vormgever thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Grafisch Vormgever voordelig vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Computer? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Grafisch Vormgever. Met deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met je werk, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Grafisch Vormgever is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een Grafisch Vormgever thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Grafisch Vormgever kun je al volgen vanaf €399,00 via het instituut NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Grafisch Vormgever thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Grafisch Vormgever: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 12 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een specifieke Grafisch Vormgever vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school bekijk je meer informatie over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen zoals o.a. LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Thomas More Hogeschool. Verder levert de instelling vaak een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Grafisch Vormgever klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-grafisch-vormgever

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Medewerker administratiekantoor tot bijvoorbeeld Basiskennis Natuurwetenschappen, en dus ook de Grafisch Vormgever zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? Hieronder beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Grafisch Vormgever online versneld volgen kost om en nabij de €399,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Grafisch Vormgever. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Van nature creatief in beeld en vorm? Word grafisch vormgever. Een spetterende advertentie. Een fraaie brochure. Een spraakmakend bilboard. Als grafisch vormgever maak je de meest uiteenlopende dingen. Ben je creatief en visueel ingesteld? Dan is de 3-in-1-cursus grafisch vormgever een goede basis om te starten in je droomvak. Een vormgever bedenkt een idee en werkt dat uit. Je verpakt de boodschap van een bedrijf of organisatie in een verrassend en vooral effectief jasje. DTP-programma?s In de cursus Grafisch Vormgever ontwikkel je vaardigheden die je als digitaal vormgever nodig hebt. Je leert werken met de verschillende programma?s die een grafisch vormgever vaak gebruikt. Na afronding van de opleiding kun je lezen en schrijven met de meest gangbare en toonaangevende DTP-softwarepakketten. Reclamebureau De cursus Grafisch Vormgever is een prima keuze wanneer je als grafisch vormgever aan de slag wilt. Maar ook als je zijdelings met vormgeving te maken hebt, bijvoorbeeld omdat je op een reclamebureau of bij een tijdschrift werkt: de cursus is een waardevolle investering. Werk je in je vrije tijd graag zo creatief mogelijk op de computer, dan is de cursus Grafisch Vormgever een absolute aanrader. Het lesmateriaal zorgt gegarandeerd voor heel wat uren ontwerpplezier. Drie modules inéén cursus De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit de volgende drie modules: Gimp/Photoshop; Inkscape/Illustrator; Scribus/Indesign. Met deze modules leg je een prima basis voor grafische vormgeving. Je kunt zelf foto?s bewerken, elementen tekenen en een brochure of advertentie professioneel opmaken. Volg de opleiding Grafisch Vormgever en het echte ontwerpen en vormgeven kan direct beginnen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie