nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie SketchUp

De beroepsopleiding SketchUp flexibel en snel thuis volgen? Via onze vergelijker tref je alle erkende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Computer. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig de beste zelfstudies en thuiscursussen van erkende instellingen als NTI en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis SketchUp! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €239,00 bij een opleider als NHA.

 • Goed te combineren met werk.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht met thuisstudies SketchUp februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASketchUp (3D tekenen)5 maanden€239,00Meer informatie
Thuiscursus.nlSketchUp3-6 maanden€269,00Meer informatie
LAUDIUSSketchUp4 maanden€199,00Meer informatie
SketchUp (3D tekenen) online vanuit huis

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding SketchUp flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Hier vind je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Computer? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie SketchUp (3D tekenen)(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met een drukke baan, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een beroepsopleiding SketchUp is online snel te regelen. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief SketchUp thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding SketchUp (3D tekenen) kun je bestellen vanaf €239,00 via bijvoorbeeld NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige SketchUp (3D tekenen) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus SketchUp: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een looptijd van om en nabij de 5 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een passende SketchUp vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina bekijk je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als bijvoorbeeld Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HZ University of Applied Sciences. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse instanties bieden ook een SketchUp klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem vind je alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-sketchup

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Ontwerpen voor niet-ontwerpers tot en met MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang, en natuurlijk de SketchUp zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie SketchUp (3D tekenen) online versneld volgen is realistisch vanaf €239,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende producten mag je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding SketchUp. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Leer 3D ontwerpen: volg de cursus SketchUp Wil je op professionele wijze een 3D-ontwerp van een woning of tuin maken? Zoals ze dat ook in woonprogramma?s doen zoals RTL Woonmagazine? Met de cursus SketchUp ontdek je de eindeloze mogelijkheden van dit unieke tekenprogramma. Je kunt direct aan de slag. Ja, de naam klinkt alsof je te veel saus over een hamburger gooit, maar SketchUp is met voorsprong het meest populaire en toegankelijkste pakket voor ontwerpen in drie dimensies. Ben je binnenhuis- of tuinarchitect? Werk je op een makelaarskantoor? Of heb je misschien verbouwplannen voor je woning en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dan is het krachtige, maar toch eenvoudige tekenprogramma SketchUp een uitkomst. In de cursus SketchUp (3D tekenen) leer je hoe dit programma te gebruiken is. Gebruiksvriendelijk Het gratis tekenprogramma SketchUp is zeer gebruiksvriendelijk. Het is bovendien een uiterst professioneel programma met verrassend veel functies. Tijdens de cursus krijg je de verschillende mogelijkheden en technieken vlot onder de knie. Virtuele wandeling Je leert hoe je snel en eenvoudig 3D-oppervlaktemodellen creëert en hoe je dat visualiseert met texturen en animaties. Je leert landschappen creëren, tekeningen opsieren en doorsneden maken. Uiteindelijk ontdek je ook hoe je zelfs een virtuele wandeling in 3D door je eigen ontwerp kunt maken. In de cursus komt aan bod hoe je het tekengereedschap en de slimme tekenassistent gebruikt. Je ervaart hoe gemakkelijk je standaard componenten, zoals een tafel of slaapkamer, kunt tekenen en hoe je bijvoorbeeld meubelstukken verandert van kleur of maat. Professionals en beginners Het 3D-tekenprogramma SketchUp is voor zowel professionals als beginners een handige en krachtige tool. Aan het einde van de cursus SketchUp maak je de prachtigste ontwerpen van woningen en tuinen. En het leren houdt nooit op. Je kunt steeds beter worden in SketchUp. Het begin van een nieuwe hobby? Of een belangrijke stap in je carrière? Kies voor de thuiscursus SketchUp.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie