nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Horecaportier

De beroepsopleiding Horecaportier thuis volgen met goede begeleiding? Met onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over toonaangevende thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Orde en veiligheid. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken zonder problemen veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van erkende onderwijsaanbieders als NHA en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Horecaportier! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €257,00 via NTI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Horecaportier februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHorecaportier8 maanden€257,00Meer informatie
NHAHorecaportier3 maanden€229,00Meer informatie
Horecaportier vanuit huis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Horecaportier vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker vergelijk je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Orde en veiligheid? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Horecaportier(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Horecaportier is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Horecaportier thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Horecaportier wordt al aangeboden vanaf €257,00 bij o.a. NTI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Horecaportier thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Horecaportier: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding heeft een looptijd van ongeveer 8 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een bepaalde Horecaportier vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina tref je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals bijvoorbeeld LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als SVO Vakopleiding food. Daarnaast levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene opleidersbieden ook een Horecaportier klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-horecaportier

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Zelfstandig Ondernemer Basis tot HBO Hulpverlening in gedwongen kader, en nu dus ook de Horecaportier zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn aspiraties? Hieronder lees je over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Ook groepscursussen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Horecaportier online versneld volgen kost om en nabij de €257,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opmerking: er gelden strenge regels (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie is gericht op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Horecaportier. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je graag aan de slag als horecaportier bij bijvoorbeeld een discotheek? Tijdens de cursus Horecaportier leer je hoe je het beste medewerkers en eigendommen van een horecaonderneming beveiligt. Door middel van een boek met verschillende praktijkgerichte cases en online video’s leer je alle wetenswaardigheden van dit beroep. Na de opleiding kun je het vak van horecaportier professioneel uitoefenen en kun je direct beginnen in de praktijk.

Daarom kies je voor Horecaportier van het NTI:

 • Officieel erkend SVH-diploma
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Examentraining mogelijk
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie