nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen

De beroepsopleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen digitaal volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker bekijk je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Psychologie en counselling. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van Hollandse opleiders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €394,80 via NTI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen12 maanden€394,80Meer informatie
Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website kan jou hierbij helpen. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Psychologie en counselling? Een goede optie is de online thuisstudie Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen. Met deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een beroepsopleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen is er nu al vanaf €394,80 via bijv. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een looptijd van om en nabij de 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een specifieke Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling tref je alle noodzakelijke details met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als onder andere Laudius voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Rijn IJssel. Daarnaast levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende aanbieders beschikken over een Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je alles voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-hulpverlenen-bij-psychische-ontwikkelingsproblemen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere VWO Aardrijkskunde tot bijvoorbeeld Mongools Voor Beginners, en uiteraard ook de Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen online versneld volgen kan voor een bedrag van €394,80. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke zaken mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per jaar) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wanneer moet je zich zorgen gaan maken over het gedrag van een kind of jongere en wanneer is er sprake van een stoornis? Op deze vragen zijn geen standaardantwoorden mogelijk. Daar zijn de kinderen, de ouders en de situaties te uiteenlopend voor. De opleiding hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen gaat over psychische stoornissen en over psychische problemen die (nog) geen stoornis zijn. Je leert over de normale ontwikkeling van een kind en wat risicofactoren hierbij kunnen zijn. Aan het eind van de opleiding heb je een gedegen kennis om dit te onderscheiden.

Daarom kies je voor Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie