nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Inkscape en Illustrator

De beroepsopleiding Inkscape en Illustrator digitaal volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met de meest interessante thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Computer. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken simpel en snel de beste thuisopleidingen van betrouwbare scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Inkscape en Illustrator! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €199,00 bij NHA.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Online account met studieplanning.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies Inkscape en Illustrator februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAInkscape en Illustrator4 maanden€199,00Meer informatie
Inkscape en Illustrator digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Inkscape en Illustrator online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Hier vind je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Computer? Een goede optie is de online thuisstudie Inkscape en Illustrator(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw functie, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een beroepsopleiding Inkscape en Illustrator is online snel te regelen. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Inkscape en Illustrator thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving op een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Inkscape en Illustrator kan men aanschaffen vanaf €199,00 bij bijvoorbeeld NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Inkscape en Illustrator thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Inkscape en Illustrator: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een studietijd van plusminus 4 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een toepasbare Inkscape en Illustrator vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school lees je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders als onder andere NTI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Instituut Defensie Leergangen. Verder kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene scholen hebben ze mogelijkheid voor een Inkscape en Illustrator klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-inkscape-en-illustrator

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld HBO Campagne en conceptontwikkeling t/m HBO Samenwerking en Begeleiding Social Work, en tegenwoordig dus ook de Inkscape en Illustrator zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Inkscape en Illustrator online versneld volgen kost om en nabij de €199,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze producten mag je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus is belangrijk voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Inkscape en Illustrator. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Grafisch ontwerpen op de computer? Volg de cursus Inkscape/Illustrator Wil je leren grafisch ontwerpen op een computer? Maar heb je nog weinig of geen ervaring met een grafisch computerprogramma? Maak kennis met het gratis tekenpakket Inkscape. Inkscape is een?vectorgeoriënteerd? tekenprogramma, net als duurdere programma?s zoals Adobe Illustrator en CorelDraw. Inkscape is een prima opstap wanneer je ervaring wilt opdoen met tekenprogramma?s. Tekentalent? Inkscape is een fijn programma om de technieken te leren. Goed om te weten: de bestanden die je maakt in Inkscape, kun je inlezen in Illustrator. Wanneer je overstapt, gaat je eerdere werk dus niet verloren. In de cursus Inkscape draait het niet om tekentalent. Je leert juist de technieken van vector graphics om te kunnen tekenen. Ook zonder enig tekentalent kom je met behulp van de vele voorbeelden een heel eind. Gereedschappen In de cursus leer je omgaan met de gereedschappen en de mogelijkheden die Inkscape te bieden heeft. Vanaf leséén ga je al aan de slag en je zult verrast zijn over de vaardigheden die je in korte tijd ontwikkelt. Gaandeweg word je steeds handiger in het gebruik van Inkscape en weet je precies wanneer je welk gereedschap moet gebruiken. Tips en tricks De mogelijkheden van Inkscape zijn ongekend. In de cursus komen ze stap voor stap aan bod. Je krijgt alle tijd en gelegenheid om de technieken onder de knie te krijgen. Met een karrevracht aan basiskennis en basisvaardigheden en heel veel tips en tricks heeft het tekenprogramma al snel geen geheimen meer voor je. Na de cursus kun je prima zelfstandig aan de slag met Inkscape. Het programma voelt vertrouwd en je ontdekt steeds meer nieuwe mogelijkheden. De cursus Inkscape is zowel voor privégebruik als voor professionals (zoals vormgevers en dtp?ers) een absolute aanrader. Wil je ook beeld bewerken? Overweeg de cursus Gimp/Photoshop, of kies voor de drie-in-één cursus Grafisch Vormgever waarbij je ook alles leert over Scribus/Indesign.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie