nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Intercultureel Management

De beroepsopleiding Intercultureel Management flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuisstudies en cursussen in de categorie Management. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk simpel en snel kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als NTI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Intercultureel Management! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €399,00 bij onder andere NHA.

 • Geen vast studieschema.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Intercultureel Management juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAIntercultureel Management2 maanden€399,00Meer informatie
LAUDIUSIntercultureel Management6 maanden€499,00Meer informatie
Intercultureel Management vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Intercultureel Management op afstand volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website tref je een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Management? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Intercultureel Management. Met deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een beroepsopleiding Intercultureel Management gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Intercultureel Management thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met jouw PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Intercultureel Management kun je bestellen vanaf €399,00 via het instituut NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? Hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Intercultureel Management thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Intercultureel Management: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding kost je zo’n 2 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een bepaalde Intercultureel Management vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je extra info betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Noorderpoort. Ook krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven geven ook een Intercultureel Management klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online tref je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor video’s, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-intercultureel-management

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Baskisch t/m Yoruba Voor Beginners, en natuurlijk de Intercultureel Management zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Intercultureel Management online volgen kan al vanaf €399,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze factoren kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Intercultureel Management. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Internationaal actief? Volg de cursus Intercultureel Management op HBO-niveau De internationale markt is in het bedrijfsleven steeds belangrijker. Doe je zaken in- of met bedrijven in andere landen? Cultuur is van invloed op de managementpraktijk en organisatiestructuur. Ken de verschillen en handel ernaar. Globalisering opent nieuwe markten. Hoe werkt de hedendaagse wereldeconomie? Welke waarden spelen een rol in de interculturele bedrijfscommunicatie? Welke invloed heeft cultuur op een organisatie? Na de cursus Intercultureel Management weet je hoe je internationaal de juiste strategische keuzes maakt. Je managet culturele verschillen goed en natuurlijk. Internationale verantwoordelijkheid is van iedereen Vrijwel iedere medewerker werkt vroeg of laat met internationale contacten. Internationale verantwoordelijkheid ligt vaak buiten het managementteam. In de cursus Intercultureel Management leer je in twee maanden culturele verschillen op waarde schatten en ermee omgaan. Culturen herkennen en in kaart brengen Intercultureel Management begint met kennis over wat een cultuur precies is. Waaruit bestaat een cultuur? En hoe breng je verschillende culturele dimensies in kaart? In de cursus krijg je antwoord op deze vragen. Cultuur en de managementpraktijk Verschillen culturen van landen? Verschillen culturen van bedrijven? Verschillen orgaisatieculturen van afdelingen? Leer je de elementen van een organisatiecultuur kennen en herkennen. Welke gevolgen hebben procesmatige en strategische keuzes op de cultuur van organisaties? Wanneer je dat weet, heb je een goede basis voor de dagelijkse managementpraktijk. Culturele verschillen managen Wil je culturele verschillen goed managen? Dan zijn ethiek en sociale verantwoordelijkheid essentieel. Leer hoe je de invloed van cultuur op het bedrijfsleven eenvoudig in kaart brengt en hoe je interculturele verschillen managet.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie