nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Journalistiek en nieuwe media

De beroepsopleiding Journalistiek en nieuwe media flexibel vanuit huis volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over de beste thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Marketing en communicatie. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk meteen kwalitatieve thuisopleidingen van toonaangevende instellingen als NCOI en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Journalistiek en nieuwe media! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €546,00 bij NTI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies Journalistiek en nieuwe media februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIJournalistiek en nieuwe media14 maanden€546,00Meer informatie
Journalistiek en nieuwe media zelf thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Journalistiek en nieuwe media op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Hier check & vergelijk je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Marketing en communicatie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Journalistiek en nieuwe media(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, sport en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een beroepsopleiding Journalistiek en nieuwe media gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een Journalistiek en nieuwe media thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Journalistiek en nieuwe media kun je bestellen vanaf €546,00 bij NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal Hollanders willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Journalistiek en nieuwe media thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Journalistiek en nieuwe media: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in zo’n 14 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een matchende Journalistiek en nieuwe media vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school check je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld NTI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Stenden Hogeschool. Ook kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijsinstellingen faciliteren ook een Journalistiek en nieuwe media klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem tref je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-journalistiek-en-nieuwe-media

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Onder andere Sales: Impulsaankopen tot Notarieel Medewerker, en sinds kort dus ook de Journalistiek en nieuwe media zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn privé situatie? Hierna behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren (thuis & klassikaal)
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Journalistiek en nieuwe media online versneld volgen kan voor een bedrag van €546,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante onderdelen kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding heb je gekozen met het oog op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Journalistiek en nieuwe media. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De cursus Journalistiek en nieuwe media leert jou alle kneepjes van het vak journalistiek. Je ontwikkelt je schrijf- en interviewvaardigheden. En je verdiept je in nieuwe media en de effecten hiervan. Na de cursus kennen journalistiek en nieuwe media geen geheimen meer voor jou en ben je in staat goede en mooie journalistieke stukken te schrijven. Je kunt deze cursus al in 10 maanden afronden. Meer weten? Vraag de gratis studiegids aan!

Daarom kies je voor Journalistiek en nieuwe media van het NTI:

 • Af te ronden in 10 maanden 
 • Je kunt vandaag nog starten! 
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie