nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Journalistiek schrijven

De beroepsopleiding Journalistiek schrijven zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over toonaangevende thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Marketing en communicatie. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk probleemloos veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Journalistiek schrijven! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €407,20 bij NTI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Journalistiek schrijven februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIJournalistiek schrijven16 maanden€407,20Meer informatie
Journalistiek schrijven op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Journalistiek schrijven op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Op deze website check & vergelijk je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Marketing en communicatie? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Journalistiek schrijven(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een beroepsopleiding Journalistiek schrijven gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Journalistiek schrijven thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie kun je via internet bekijken op een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Journalistiek schrijven is er nu al vanaf €407,20 via bijvoorbeeld NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? Onderstaand besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Journalistiek schrijven thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Journalistiek schrijven: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kun je afronden plusminus 16 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een passende Journalistiek schrijven vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor extra info over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Mediacollege Amsterdam. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende aanbieders verstrekken ook een Journalistiek schrijven klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je alles voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-journalistiek-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Fashion Stylist (Allround) tot een opleiding als Illustratief Tekenen, en uiteraard ook de Journalistiek schrijven zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? Bijgaand vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Journalistiek schrijven online versneld volgen kost om en nabij de €407,20. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante elementen mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Journalistiek schrijven. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Houd je ervan om nieuws schriftelijk aan de man te brengen? De cursus Journalistiek schrijven leert je precies hoe je dit kunt doen! Je krijgt de meest gangbare soorten verhalen uitgelegd en de meest voorkomende schrijfstijlen die hierbij horen. Aan het eind van de cursus heb je alle basiskennis om bijvoorbeeld een achtergrondverhaal, interview, reportage, recensie of column te schrijven en kun je dit gebruiken in bijvoorbeeld je beroep.

Daarom kies je voor Journalistiek schrijven van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie