nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Weddingplanner

De beroepsopleiding Vakopleiding Weddingplanner comfortabel vanuit huis volgen? Met onze vergelijker lees je alles over erkende thuisstudies en cursussen in de categorie Uiterlijke verzorging en styling. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk meteen de beste thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Weddingplanner! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €985,25 bij een opleider als NTI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Professionele docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies Vakopleiding Weddingplanner juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Weddingplanner14 maanden€985,25Meer informatie
Vakopleiding Weddingplanner thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Vakopleiding Weddingplanner flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Op deze plek check je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Uiterlijke verzorging en styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Vakopleiding Weddingplanner(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Vakopleiding Weddingplanner is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Vakopleiding Weddingplanner thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken met een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Vakopleiding Weddingplanner is er nu al vanaf €985,25 via bijv. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Vakopleiding Weddingplanner thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Vakopleiding Weddingplanner: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 14 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een matchende Vakopleiding Weddingplanner vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding check je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste scholen verstrekken ook een Vakopleiding Weddingplanner klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar check je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-weddingplanner

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van HBO Activerende werkvormen en blended learning tot en met Presentatietechnieken, en natuurlijk de Vakopleiding Weddingplanner zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn situatie? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Vakopleiding Weddingplanner online versneld volgen is mogelijk vanaf €985,25. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie waarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Vakopleiding Weddingplanner. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Lijkt het jou fantastisch om de mooiste dag uit iemands leven neer te zetten? Droom je ervan om weddingplanner te worden? Dan is de opleiding Weddingplanner jou op het lijf geschreven. Wij ontwikkelden deze opleiding samen met Vivian ter Huurne van Het Bruidsmeisje, dé specialist in haar vakgebied. Vivian ter Huurne stoomt je tijdens de opleiding Weddingplanner klaar om als professioneel weddingplanner aan de slag te gaan. Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan!

Daarom kies je voor Vakopleiding Weddingplanner van het NTI:

 • Inclusief praktijkdagen
 • Begeleid door Vivian ter Huurne van Het Bruidsmeisje
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie