nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Visagist

De beroepsopleiding Vakopleiding Visagist op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je de beste thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Uiterlijke verzorging en styling. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk meteen goede thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande afstandsopleiders als Laudius en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Visagist! Een opleiding die past bij je denkniveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €576,00 bij onder andere NTI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Vakopleiding Visagist juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Visagist12 maanden€576,00Meer informatie
Vakopleiding Visagist op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Vakopleiding Visagist thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Hier check & vergelijk je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Uiterlijke verzorging en styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Vakopleiding Visagist(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Vakopleiding Visagist is niet ingewikkeld. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten Vakopleiding Visagist thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie open je gewoon via internet op jouw telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Vakopleiding Visagist kun je al volgen vanaf €576,00 via de onderwijsinstelling NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Vakopleiding Visagist thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Vakopleiding Visagist: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een studietijd van gemiddeld 12 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een toepasbare Vakopleiding Visagist vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids lees je de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Zadkine. Ook zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat instellingen faciliteren ook een Vakopleiding Visagist klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier tref je alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor oefenexamens, oefeningen, video’s, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-visagist

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Cafébedrijf t/m HBO Vakdidactiek Wiskunde, en sinds kort dus ook de Vakopleiding Visagist zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? Onderstaand benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Vakopleiding Visagist online versneld volgen is haalbaar rond de €576,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante factoren mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakopleiding Visagist. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij als professioneel visagist aan de slag? Dan is de opleiding Visagist van NTI iets voor jou! Je leert hoe je mensen professioneel kunt opmaken voor diverse gelegenheden zoals fotoshoots, bruiloften en tv. Daarnaast leer je hoe je succesvol een eigen onderneming start. Na de visagie opleiding kun jij onder meer aan de slag in de tv- en filmwereld of zelfstandig in een eigen zaak. Enthousiast? Schrijf je dan vandaag nog in en start morgen met de opleiding Visagist. De gratis studiegids ontvangen? 

Daarom kies je voor Vakopleiding Visagist van het NTI:

 • Met instructievideo’s
 • Online leeromgeving met filmmateriaal en online magazines
 • Inclusief praktijkbijeenkomst

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie