nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Scribus en InDesign

De beroepsopleiding Scribus en InDesign op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker bekijk je alle erkende thuisstudies en cursussen in de categorie Computer. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk eenvoudig populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Scribus en InDesign! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €199,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Vergelijk thuisstudies Scribus en InDesign juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAScribus/InDesign3 maanden€199,00Meer informatie
Scribus en InDesign digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Scribus en InDesign zelfstandig thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Computer? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Scribus en InDesign(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Scribus en InDesign kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een Scribus en InDesign thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Scribus en InDesign volg je al vanaf €199,00 bij bijv. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal mensen willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Scribus en InDesign thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Scribus en InDesign: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kun je afronden gemiddeld 3 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een passende Scribus en InDesign vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling vind je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC Nova College. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ook een Scribus en InDesign klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek check je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving vind je onder andere webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-scribus-indesign

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld Handreflexologie tot een studie als VMBO Spaans, en nu dus ook de Scribus en InDesign zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Scribus en InDesign online volgen kan al vanaf €199,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Scribus en InDesign. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Kennismaken met desktop publishing? Volg de cursus Scribus Ben je verantwoordelijk voor de lay-out van het verenigingsblad voor je sportclub? Wil je uitnodigingen maken voor verjaardagen of feestjes? Met de cursus Scribus leer je snel en gemakkelijk een goede lay-out maken. Scribus is een desktop publishing programma (DTP), vergelijkbaar met bijvoorbeeld Adobe InDesign, Adobe Pagemaker en QuarkXPress. Het gratis programma Scribus is ideaal voor het maken van bladen, advertenties, uitnodigingen en zelfs huisstijlen. Je kunt direct aan de slag. Praktische cursus In de cursus Scribus/InDesign ontdek je de mogelijkheden van het programma en raak je vertrouwd met de verschillende technieken. Je leert hoe je tekstframes linkt en hoe je een afbeelding in een frame plaatst. Je leert technieken voor het opmaken van een tijdschrift, een advertentie en nog veel meer. Met vele voorbeelden vertaal je de theorie direct naar de praktijk. De technieken en gereedschappen komen gedurende de hele cursus regelmatig terug. Zo word je steeds handiger in Scribus/InDesign. Elke les sluit je af met heldere en uitdagende praktijkopdrachten. Tips en tricks De volgende onderwerpen komen in de cursus Scribus onder meer aan bod: tekst- en afbeeldingsframes; kleurgebruik; opmaakprofielen; en nog veel meer. Stap voor stap raak je vertrouwd met de opmaaktechnieken. Je vergaart een schat aan kennis en vaardigheden en krijgt heel veel extra tips en tricks. Volwaardig DTP?er Na afloop van de cursus maak je de leukste ontwerpen: van een uitnodiging voor een verjaardag tot een compleet tijdschrift. Volg de cursus Scribus. Leuk voor een hobby, maar ook een waardevolle aanvulling voor je curriculum vitae. In combinatie met de cursussen Gimp en Inkscape beheers je het volledige grafische pakket en kun je snel aan de slag als DTP?er. DTP ernaast doen? Of je bent al tekstschrijver en wilt volledig opgemaakte teksten aan je klanten aanbieden. Dit vertaalt zich direct naar meer geld en je verhoogt je marktwaarde. De klant bespaart immers op een vormgever.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie