nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kraamzorg

De beroepsopleiding Kraamzorg flexibel en snel thuis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker ontdek je een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Voeding, sport en gezondheid. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuiscursussen en studies van Hollandse instellingen als NCOI en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Kraamzorg! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €249,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Kraamzorg mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIKraamzorg3 maanden€249,00Meer informatie
Kraamzorg zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Kraamzorg thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker check je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Voeding, sport en gezondheid? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Kraamzorg(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een beroepsopleiding Kraamzorg regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team geven we hierop een korte toelichting:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Kraamzorg thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Kraamzorg volg je al vanaf €249,00 bij de onderwijsinstelling NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Kraamzorg thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Kraamzorg: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kost je ongeveer 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een matchende Kraamzorg vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure kun je terecht voor extra info aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als o.a. Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Business School Nederland. Bovendien krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene onderwijs-bedrijven faciliteren ook een Kraamzorg klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-kraamzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Imagoconsulent t/m Professioneel Webdesigner, en nu dus ook de Kraamzorg zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn wensen en situatie? Bijgaand vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Kraamzorg online volgen kan al vanaf €249,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kraamzorg. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je in korte tijd alles leren over bevallingen, pasgeborenen en hun moeders? Dan is deze korte opleiding Kraamzorg ideaal voor jou. Tijdens de beroepsopleiding Kraamzorg leer in 3 maanden je de juiste zorg bieden tijdens en na de bevalling. Ook  weet je na afloop van de opleiding Kraamzorg hoe je ouders kunt adviseren en huishoudelijke taken het best kunt uitvoeren. Schrijf je vandaag nog in voor de leuke opleiding Kraamzorg!

Daarom kies je voor Kraamzorg van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie