nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Leiderschap

De beroepsopleiding Leiderschap vanuit huis volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over de beste thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Management. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken eenvoudig professionele zelfstudies en thuiscursussen van erkende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Leiderschap! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €389,00 bij een opleider als NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Behulpzame docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Leiderschap februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHALeiderschap2 maanden€389,00Meer informatie
Leiderschap digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Leiderschap flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website vind je een scala aan cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Management? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Leiderschap(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, andere interesses en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Leiderschap is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Leiderschap thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kun je via internet bekijken met jouw PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Leiderschap kan men aanschaffen vanaf €389,00 bij NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel mensen zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Leiderschap thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Leiderschap: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 2 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een specifieke Leiderschap vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding vind je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als bijv. NTI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Nyenrode New Business School. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene instanties faciliteren ook een Leiderschap klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-leiderschap

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Van HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) tot bijvoorbeeld MBO Netwerk- en mediabeheerder, en tegenwoordig dus ook de Leiderschap zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn privé situatie? Hierna behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Leiderschap online versneld volgen kost om en nabij de €389,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Leiderschap. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Weten wat leiderschap inhoudt? Volg de cursus Leiderschap op HBO-niveau Een succesvol bedrijf heeft meer nodig dan alleen gemotiveerde medewerkers. Goed leiderschap is een voorwaarde. Als innovatief leider benut je de energie en het potentieel van werknemers waardoor je het beste uit de organisatie weet te halen. Weet je wat het verschil is tussen een manager en een leider? Managen is vooral een rationeel proces, gericht op de technische en zakelijke aspecten van leiding geven. Leiderschap gaat over persoonlijke kenmerken en gedrag. Het doel: medewerkers beïnvloeden zodat ze het beste uit zichzelf halen. Natuurlijk gaat de cursus Leiderschap over de vier taken die leiders in bedrijven hebben: beslissingen nemen (problemen oplossen, plannen en organiseren, delegeren); zoeken naar en voorzien in informatie; ontwikkelen van relaties (conflicthantering, teambuilding); beïnvloeden van mensen; natuurlijk ken je na de cursus het verschil tussen transactioneel leiderschap en transformationeel leiderschap. Natuurlijk ken je de vier basisstijlen van situationeel leiderschap. Maar je ontwikkelt bovenal je eigen leiderschapskwaliteiten. Groei naar een leidinggevende functie. Inspiratie en verantwoordelijkheid Ben je een bron van inspiratie? Geef je vooral heldere instructie? Ben je prestatiegericht of weet je van de meest uiteenlopende mensen nog een team te smeden? Geef je mensen verantwoordelijkheid of neem je verantwoordelijkheid? Hoe ziet goed leiderschap eruit? Tijdens de cursus Leiderschap leer je hoe je meer haalt uit het collectief. Je leert hoe de individuele kwaliteiten van mensen in een groep voor meer rendement zorgen en de werksfeer verbeteren. Klantgericht Voor het juiste resultaat hanteer je een klantgerichte aanpak. Na de cursus Leiderschap weet je hoe je klantgerichter werkt en hoe een bepaalde stijl van leiding geven leidt tot hogere klanttevredenheid. Je kent het verschil tussen situationeel leiderschap, empowerment en zelfleiderschap en zet deze begrippen om naar de praktijk.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie