nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Loonheffingen

De beroepsopleiding Loonheffingen digitaal volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker tref je toonaangevende thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Administratie. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk zonder problemen kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende opleiders als NHA en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Loonheffingen! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €179,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Vergelijk thuisstudies Loonheffingen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHALoonheffingen6 maanden€179,00Meer informatie
Loonheffingen online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Loonheffingen thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker vind je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Administratie? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Loonheffingen(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met je werk, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een beroepsopleiding Loonheffingen gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Loonheffingen thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal met een telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Loonheffingen is er al vanaf €179,00 bij o.a. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Loonheffingen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Loonheffingen: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding heeft een studietijd van grofweg 6 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Loonheffingen vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school achterhaal je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld LOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld EuroCollege University of Applied Sciences. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse instanties verstrekken ook een Loonheffingen klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar vind je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-loonheffingen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Basisdiploma boekhouden (BDB) tot aan Basisopleiding Gezondheidspsychologie, en sinds kort dus ook de Loonheffingen zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn privé situatie? Bijgaand behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Loonheffingen online volgen kan al vanaf €179,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding is geschikt voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Loonheffingen. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil jij je verdiepen in de aspecten van loonheffingen? Volg de opleiding Loonheffingen Wil jij meer weten over loonheffingen of ben jij werkzaam op de loonadministratie en wil jij je kennis opfrissen? Dan is de cursus loonheffingenécht iets voor jou! In ieder bedrijf of organisatie met een eigen loonadministratie heeft men te maken met loonheffingen. De behoefte aan medewerkers met kennis van loonheffingen is dan ook groot. Aspecten van loonheffingen Tijdens de cursus Loonheffingen maak je kennis met de diverse aspecten van loonheffingen. Onderdelen als belastingdienst, loonberekening, werkkostenregeling en belastingschijven komen tijdens de cursus aan bod en worden middels theorie en praktijkgerichte opdrachten helder toegelicht. Verdieping Als medewerker loonadministratie zorg jij ervoor dat alle werknemers tijdig en correct het loon ontvangen. Om jouw kennis op te frissen en jouw werkzaamheden efficiënter te kunnen uitvoeren wordt er tijdens de cursus Loonheffingen naast de algemene aspecten van loonheffingen dieper ingegaan op onderwerpen als loonadministratie, loonaangifte, regelgeving met betrekking tot dienstbetrekking en kostenverbijzondering. Voor wie? De cursus Loonheffingen is geschikt voor iedereen die meer wil weten over loonheffingen of werkzaam is als medewerker personeelszaken en zijn kennis wil opfrissen of vergroten. Na afronding van de cursus kent de complexe wereld van loonheffingen geen geheimen meer voor jou. Je bent na het volgen van de cursus op de hoogte van alle aspecten van loonheffingen en in staat succesvol en efficiënt gegevens te verzamelen, verwerken, controleren en archiveren. Je bepaalt zelf of je na afronding van de opleiding Loonheffingen wil deelnemen aan de officiële examens van de Associatie voor Examinering. Als je de examens succesvol hebt behaald ontvang je een officieel certificaat, hiermee kun jij jouw kennis en vaardigheden van loonheffingen aantonen. Je kunt er ook voor kiezen geen examen te doen en een getuigschrift te behalen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie