nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten

De beroepsopleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten op afstand volgen? Dankzij onze vergelijkingstool bekijk je toonaangevende thuisstudies en opleidingen in de categorie Voeding, sport en gezondheid. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €210,00 bij bijvoorbeeld NTI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Flexibele docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTILosse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN)4 maanden€210,00Meer informatie
Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) op eigen tempo thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website tref je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Voeding, sport en gezondheid? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN)(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een beroepsopleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en examens maken. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) volg je al vanaf €210,00 via de onderwijsinstelling NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal Nederlanders willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een studietijd van gemiddeld 4 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een bepaalde Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor extra info betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als onder andere Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hotelschool The Hague. Ook kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse opleidersverstrekken ook een Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Hier tref je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-losse-specialisatie-en-verdiepingen-voor-gewichtsconsulenten

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Denk aan HBO Organisatiepsychologie tot aan HBO Klinische psychologie, en tegenwoordig dus ook de Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn ambities? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) online versneld volgen kan voor een bedrag van €210,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Belangrijk: er gelden strenge regels (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Ben jij gewichtsconsulent en wil je meer verdieping krijgen over bepaalde thema’s? Volg dan de specialisatie of een van onze verdiepingen en behaal in korte tijd een erkend NTI-diploma. Je kunt kiezen uit de specialisatie Voeding voor kinderen en de verdiepingen Anatomie en Fysiologie, Coaching, en Eetstoornissen. Voeding voor kinderen, Coaching en Eetstoornissen zijn geaccrediteerd door de BGN, waarvoor je nascholingspunten kan behalen om jouw BGN-registratie te behouden. Zet een volgende stap in je carrière en start vandaag nog met een verdieping of specialisatie naar keuze!

Daarom kies je voor Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) van het NTI:

 • Specialiseer je in een thema naar keuze
 • Behaal erkende BGN-nascholingspunten
 • In 2 maanden af te ronden

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie