nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Makelaar

De beroepsopleiding Makelaar thuis volgen met goede begeleiding? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Makelaardij en financiële dienstverlening. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk direct de beste studies en thuiscursussen van Hollandse opleiders als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Makelaar! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €699,00 bij onder andere NHA.

 • Geen vast studieschema.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juni 2024 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Makelaar juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAMakelaar4 maanden€699,00Meer informatie
LAUDIUSMakelaar20 maanden€699,00Meer informatie
LOIMakelaar Wonen32 maanden€1248,00Meer informatie
NTIMakelaar-taxateur30 maanden€945,00Meer informatie
Makelaar vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Makelaar thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website check & vergelijk je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Makelaardij en financiële dienstverlening? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Makelaar. Met deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met een baan, sport en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Starten met een beroepsopleiding Makelaar gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Makelaar thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Makelaar kan men aanschaffen vanaf €699,00 via het instituut NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? Onderstaand bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Makelaar thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Makelaar: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 4 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende Makelaar vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina tref je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders zoals Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Regio College. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste scholen hebben ook een Makelaar klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek bekijk je alles voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-makelaar

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van HBO Brand design tot aan Groepsdynamica, en natuurlijk de Makelaar zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Onderstaand behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie Makelaar online versneld volgen doe je vanaf €699,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Makelaar. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Opleiding Makelaar: in 24 maanden gecertificeerd makelaarWoningen aankopen en verkopen, de waarde bepalen en onderhandelen. De opleiding Makelaar leert je de kneepjes van het vak. Binnen twee jaar kun je aan de slag als gecertificeerd makelaar. Het is een vrij beroep, iedereen kan het worden. Maar niet iedereen heeft het in zich om Register-makelaar te worden. Kennis van zaken en onderscheidend werken, dat zijn de succesfactoren. Wees betrouwbaar, denk met de klant mee en nog belangrijker: behaal het diploma zodat je in aanmerking komt voor het register van de Stichting Certificering Registermakelaars. Makelaar Iedere makelaar heeft basiskennis nodig om optimaal te functioneren. Ook marktkennis is essentieel om woningen op waarde in te schatten. Je leert het in de studie makelaardij van NHA. Voor officiële certificering is het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige vereist. Daarna kun je kiezen welke richting je op gaat door middel van specialisatie. De meeste makelaars kiezen voor de specialisatie Register-Makelaar-Wonen maar je kunt aanvullend ook de specialisatie Bedrijfsmatig vastgoed of de specialisatie Agrarisch&Landelijk vastgoed volgen. Juridisch, vastgoedeconomie en bouwkunde In de basistheorie Vastgoeddeskundige krijg je leerstof over de volgende onderwerpen: privaatrecht; publiekrecht; vastgoedeconomie; financiën&fiscaliteiten; bouwkunde A&B. Bij de opleiding Makelaar ontvang je duidelijke instructiefilms en professionele bouwtekeningen. Specialisatie Register-Makelaar-Wonen Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte?Praktijkleer Wonen? en het vaardigheidsgedeelte?Vakbekwaamheid Wonen?. Hierin worden allerlei zaken behandeld, waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, erfpacht, pacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie, en nog meer. Na het examen kun je aan de SVM NIVO praktijktoets deelnemen. Je mag dan de titel RMT achter je naam voeren en de weg is vrij voor opname in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars. Start vandaag nog met de opleiding Makelaar!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie