nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Manicure

De beroepsopleiding Manicure comfortabel vanuit huis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker vind je tientallen thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Beauty en wellness. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk meteen kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van toonaangevende afstandsopleiders als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Manicure! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €179,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Super efficiënt studeren.
 • Digitale leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies Manicure februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAManicure6 maanden€179,00Meer informatie
Thuiscursus.nlManicure3-6 maanden€229,00Meer informatie
Manicure op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Manicure op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vind je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Beauty en wellness? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Manicure(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Manicure is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actueel tarief Manicure thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met jouw PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Manicure wordt al aangeboden vanaf €179,00 via de onderwijsinstelling NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal medewerkers kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Manicure thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Manicure: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding heeft een looptijd van gemiddeld 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een bepaalde Manicure vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina tref je extra info inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende instellingen geven ook een Manicure klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem bekijk je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-manicure

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van Succesvol In Uw Beroep tot een opleiding als AutoCAD, en nu dus ook de Manicure zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? Hieronder behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie Manicure online versneld volgen kan voor een bedrag van €179,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Manicure. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Handen en nagels vakkundig verzorgen? Volg de manicure opleiding en leer de kneepjes van het vakIn de opleiding Manicure leer je alle facetten van het veelzijdige vak manicure, zoals: scrubbehandelingen, maskers en pakkingen, handmassages en nagellak aanbrengen. Ook leer je alles over producten en materialen om nagels en handen te verzorgen en besteed je speciale aandacht aan hygiëne en veiligheid. Bij een volledige verzorging van nagels en handen mogen de voeten niet worden vergeten. Ook aan de voeten wordt in deze opleiding volop aandacht besteed. Naast de vele overeenkomstige handelingen wordt er ook duidelijk op de verschillen ingegaan. Praktijkgericht De Manicure opleiding besteedt uitgebreid aandacht aan praktijkvaardigheden met behulp van het rijk geïllustreerde lesmateriaal. De theorie is uiteraard ook belangrijk, maar uiteindelijk is het de kwaliteit van de behandelingen die telt. Daarom leer je tijdens deze cursus manicure het vak van ervaren professionals. Zet nu de stap en leer het manicurevak Volg de manicure opleiding en je kunt snel aan de slag. En bedenk: niet alleen vrouwen in je omgeving zullen graag gebruikmaken van je manicurevaardigheden. Ook mannen zijn vaak in voor een goede manicure- en/of pedicurebehandeling. Sterker nog, steeds meer mannen bezoeken de schoonheidssalon.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie