nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Receptioniste en Telefoniste

De beroepsopleiding Receptioniste en Telefoniste op je eigen tempo vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool bekijk je tientallen thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Administratie. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk probleemloos kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als Scheidegger en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Receptioniste en Telefoniste! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €399,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies Receptioniste en Telefoniste februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAReceptionist(e) / Telefonist(e)9 maanden€399,00Meer informatie
Thuiscursus.nlReceptionist-Telefonist3-6 maanden€289,00Meer informatie
Receptionist(e) / Telefonist(e) online vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Receptioniste en Telefoniste online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website vergelijk je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Receptionist(e) / Telefonist(e)(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Receptioniste en Telefoniste is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een Receptioniste en Telefoniste thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) kan men aanschaffen vanaf €399,00 via bijvoorbeeld NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer arbeiders willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Receptionist(e) / Telefonist(e) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Receptioniste en Telefoniste: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding duurt ongeveer 9 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een matchende Receptioniste en Telefoniste vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder tref je alle noodzakelijke details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders als bijv. Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Utrecht. Ook krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijs-aanbieders geven ook een Receptioniste en Telefoniste klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, oefeningen, oefenexamens, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-receptioniste-en-telefoniste

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van MUA: Airbrush tot en met Manicure, en uiteraard ook de Receptioniste en Telefoniste zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn aspiraties? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Receptionist(e) / Telefonist(e) online versneld volgen kan voor een bedrag van €399,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Receptioniste en Telefoniste. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Word receptionist(e) / telefonist(e): je bent hét gezicht en dé stem van het bedrijf Ben je graag onder de mensen en wil je een baan waarbij elke dag anders is? Volg de opleiding Receptioniste / Telefoniste. Als receptionist(e) ontvang je mensen en sta je mensen te woord, zowel aan de balie als telefonisch. Bij de receptie ben je hét gezicht van je organisatie. Als telefonist(e) ben je ook de stem van het bedrijf. Klanten en relaties bellen naar jullie bedrijf en spreken jou als eerste. Aanspreekpunt De receptie is het hart van een organisatie. Voor gasten, bezoekers en ook medewerkers ben je voor veel zaken het eerste aanspreekpunt. Hoe je dit aanspreekpunt moet zijn leer je in de opleiding receptioniste / Telefoniste. Als receptionist(e) of telefonist(e) werk je achter de balie bijvoorbeeld bij een hotel, bedrijf, ziekenhuis, gemeente of ministerie. Werken met kantoortechnologie Wat moet een baliemedewerker kunnen en weten? Voor je werk is het belangrijk dat je kunt werken met de nieuwste kantoortechnologie. Tijdens de Receptioniste / Telefoniste opleiding ga je dan ook aan de slag met verschillende programma?s van office die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt. Telefonische vaardigheden Als dé stem van het bedrijf zijn jouw telefonische vaardigheden van groot belang. Tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste ga je dan ook aan de slag met praktijkgerichte theorie die jou alle vaardigheden leert die nodig zijn als receptioniste / telefoniste. Je krijgt tijdens de opleiding bijvoorbeeld antwoord op vragen als: Wat doe ik als collega Jeanine in een belangrijke vergadering zit en een beller wil haar graag dringend spreken? Wat kun je en mag je zeggen als een journalist belt en allerlei vragen stelt? Hoe reageer ik op buitenlandse telefonische contacten? Hoe ga ik om met telefonische klachten? Voor wie? De opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) is geschikt voor iedereen die zijn kennis wil vergroten of opfrissen over het vakgebied. Na afronding van de opleiding ben jij breed inzetbaar en kun jij meteen aan de slag als receptioniste/ telefoniste bij diverse typen bedrijven en organisaties.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie