nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Secretaresse

De beroepsopleiding Secretaresse comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl tref je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Administratie. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig goede thuisstudies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Scheidegger en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Secretaresse! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €399,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Secretaresse mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASecretaresse9 maanden€399,00Meer informatie
Thuiscursus.nlSecretaresse3-6 maanden€299,00Meer informatie
LAUDIUSSecretaresse9 maanden€249,00Meer informatie
Secretaresse thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Secretaresse zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Hier kom je in aanraking met een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Administratie? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Secretaresse. Met deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Secretaresse gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs Secretaresse thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Secretaresse is er al vanaf €399,00 via NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? Onderstaand lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Secretaresse thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Secretaresse: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden pakweg 9 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een relevante Secretaresse vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding vind je meer informatie over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Iselinge Hogeschool. Bovendien krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de scholen bieden ook een Secretaresse klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem check je alles voor jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account kan men ook terecht voor oefeningen, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-secretaresse

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Bulgaars Voor Beginners t/m Toegepaste Chemie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Secretaresse zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn ambities? In onderstaande paragraaf lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Gemakkelijk online inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie Secretaresse online versneld volgen kost om en nabij de €399,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Secretaresse. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Word een waardevolle hulpkracht van de manager met de opleiding Secretaresse Als secretaresse werk je nauw samen met de manager in het bedrijfsleven of bij een overheidsorganisatie. Maar? wat doet een secretaresse precies? Het vak omvat meer dan alleen de telefoon opnemen, afspraken maken en andere alledaagse activiteiten. Je kunt de opleiding Secretaresse afronden met drie erkende diploma?s! Tijdens de Secretaresse opleiding leer je alle praktische kennis die nodig is om ervoor te zorgen dat de manager zijn of haar werk goed kan doen, zoals de afdeling leiden, projecten begeleiden en belangrijke beslissingen nemen. Prioriteiten stellen Wat betekent dat in de praktijk? Bij binnenkomende telefoontjes en e-mails beoordeel je wat spoed heeft en wat kan wachten. Wanneer een journalist belt, weet je wat je wilt, kunt en mag zeggen. En je weet wanneer je iemand op welke wijze doorverwijst naar de afdeling Communicatie. Met de Secretaresse opleiding ben je voorbereid op een toekomst als snelle accurate duizendpoot. Je vergroot jouw kansen op een leuke baan met de opleiding Secretaresse. Na die leuke baan groei je vast door naar je volgende functie. Directiesecretaresse? Wie weet. Notuleren van belangrijke meetings In de Secretaresse opleiding komen diverse onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld snel leren typen, agendabeheer en het organiseren van bijeenkomsten of evenementen. Notuleren is ook een van de belangrijke taken van een secretaresse. In een vergadering bespreken je collega?s verschillende belangrijke zaken. Veel onderwerpen, standpunten en besluiten passeren de revue. Wat zet je wel en niet in de notulen? Je komt erachter in deze Secretaresse opleiding. Helder en correct schrijven Hoe schrijf je: correct Nederlands; sterke e-mails en brieven; over een ingewikkeld onderwerp. Je taalvaardigheid in het Nederlands oefen je tijdens de opleiding Secretaresse. Praktijkgerichte opleiding De opleiding Secretaresse is een praktijkgerichte opleiding. Tijdens de opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag met de verschillende Office-programma?s en leer je meer over postbehandeling en het archiveren van documenten. Door de praktijkgerichte lesstof, ben jij na afronding van de Secretaresse opleiding op de hoogte van alles wat van jou verwacht wordt in de functie van secretaresse. Voor wie? De opleiding Secretaresse is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als secretaresse of zijn kennis wil vergroten of opfrissen over het vak. In de huidige markt is altijd vraag naar goede secretaresses. Met de opleiding Secretaresse vergroot je niet alleen jouw kennis, maar ook jouw kansen op de arbeidsmarkt. Na je Secretaresse opleiding, examen en het behalen van de officiële erkende diploma?s kun je meteen solliciteren naar functies als secretaresse, secretarieel medewerker, secretariaatsmedewerker.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie